me 9000 slajda jd ile

Ynt: me 9000 slajda jd ile

aksazli link=topic=61559.msg683745#msg683745 date=1357905073' Alıntı:
kubotanın aklını başından almış çift sıralı makina. tümosanın slajını zaten biliyoruz :)

mısır boylarına bakarsan birinin biçtigi mısır 3-3.3m var digerinin ki 2m civarı dogal olarak kubota daha agır gidiyor yani şartlar aynı degil tümosanın videosunu konuda paylaşmak yersiz olmuş. zaten kubotanın sırabagımsız slaj makinası boguluyor sürekli kaba mısırdan dolayı traktörün sesini hiç duyamıyoruz slaj makinasının sesi o . tümosanın videosunda gayet duyuluyor traktör sesi sjal makinasında bogulmuyor.. Kubota ların genel olarak kuyruk mili verimi sınıfının üzerindedir. mersinde bir çiflik sahibi 3105d nin yerine me9000 bin almış yem karma makinasında 3105 ten daha randınmanlı oldugunu söylüyormuş.
 
Ynt: me 9000 slajda jd ile

aksazli link=topic=61559.msg683876#msg683876 date=1357916928' Alıntı:
simavda bi işletmede gördüm yem karma 3060 mf le kullanıyor hatta bazen 240 a bile taktığını söyledi, 3105 nasıl olduda randıman vermediki.
valla ben kubotanın sesinin boğulduğu için duyulmadığını düşünüyorum, mısırların arasındada abartılacakkadar büyük fark yok.

tümosanla karşılaştırdığım için kusura bakmayın. görünen köy kılavuz istemez zaten.


yem karma makinası var yem karma makinası var sen 3-5 metre küplük yem karma makinalarından söz ediyorsun büyük çifliklerde olan yem karma makinasını 3060 boş çalıştıramaz boş 7ton geliyor 14-16metreküp yem karma makinaları 7-8 tonda yem alıyor oluyor mu sana 14-15 ton .birde 3105 in randınman vermedigini söylemedim sadece kubota nın ona göre daha randımanlı çalıştıgını söylemiş sahibi ve daha az yakıt tükettigini.
örnek :http://www.akziraat.com.tr/Urungoster/68-yem-karma-makinasi-16-m-dikey-helezonlu.html

mısırlar arasındaki farkı abartmıyorum aralarında 70ila 100cm boy farkı var buda bariz görünüyor kubota nın slaj yaptıgı tarlada slaj römorku veya traktörleri dışardan bakınca göremessin boyu traktörün boyunun üzerinde.. ve muazzam guzel olmuş bi mısır tarlası.. videolarda mısırların boylarına dikkat etmeni istiyorum..tümosan güzel gidiyo videoda ama karşılaştırılamaz bu iki video fikir edinmek için, bunu söylüyorum..
 
Ynt: me 9000 slajda jd ile

aksazli link=topic=61559.msg683876#msg683876 date=1357916928' Alıntı:
tümosanla karşılaştırdığım için kusura bakmayın duva*-*0. görünen köy kılavuz istemez zaten.

http://www.trakkulup.net/videolar-(cekimler)-394/tumosan-8175-cokcanlar-sira-bagimsiz-ile-slajda/ bu konuyu bi inceleyin bakalım. başkada bişey demiyeceğim.

mustafa kusura bakma açtığın konuyu biraz kirlettim ama hakkatten boğuk gidiyor kubota, zaten sende M serilerinin daha elverişli olduğunu sölemişin. ben kubotadan anlamam,videoda gördüğümü yazdım. tepki aldım.. tekrar kusura bakmayın.
 
Ynt: me 9000 slajda jd ile

bakın arkadaşlar şuan elimde olan bi bilgiyi paylaşayımsizinle mesela tam test merkezinin ölçüm bilgileridir..

tumosan 85-80 dt 4wd tarla tipi : pto güçü maksimum :49,6kw devri :607dd

kubota m8540 : pto güçü maksimum : 57.6kw devri :625dd 2350 motor devrinde..

teknik bilgiler kubotanın kuyruk mili güçünün yüksek oldugunu söylüyor.. videolardaki yanıltıcılıga gelince bu slaj makinasından olabilir mesela bıcakları eskidir slaj makinası iyi yemiyordur veya çok iyi yiyordur slajı daha küçük veya daha büyük parçalıyordur daha bir çok detaydan ötürü traktörü zorlayabilir yada kolay gidebilir.. normal sartlarda hiç bir makina üreticisi çift sıralı makinayı götürün 75bg traktöre bağlayın demez veya tavsiye etmez böle bişeyi...

söz konusu olan me9000 serisi traktör 95bg güçündedir.. 540dd ' da 79.4hp kuyruk mili güçüne sahiptir.. yani 8175 in net güçünün üstünde bi güç kuyruk milinden vermektedir zaten şimdi buradan bile videoların nekadar yanıltıcı olabilecegini görmeniz lazım.. bu aldıgım bilgi yine tarafsız test merkezlerinin kuyruk mili testlerinden aldıgı verilerdir..(nebraska). yani 8175 in me9000 den daha iyi bi performans göstermesi için motor güçü 90bg üstünde olmalıdır en az buda mümkun olmadıgına göre..şimdi slaj makinası tamamıyla kuyruk mili ile çalışan bi makina bu acıdan kuyruk mili testleri bu degerlendirmede oldukca geçerlidir.. mesela pulluk performansı olsa agırlıgı lastikleri v.s bi suru etki eden şey var testlerden farklı sonuc cıkabilir biraz.. işin özü videolar karşılaştırma olanagı vermez hele slajmakinası gibi bi makinada..

me9000 3.3lt silindir hacmine sahip turbo intercooler bi motora sahip ve bu kadar küçük hacimli motor 95bg güç üretiyor.. m40 serisi ise me serisinin dahada geliştirilmiş halidir %11-14arası performans farkı vardır aralarında yanılmıyorsam..
 

Ynt: me 9000 slajda jd ile

ceya sana katılmıyorum.kubotanın arkasındaki makina 0 bi fimaks.daha yeni kullanılmaya başlamış.
benim 8175 in arkasındakı makina eski kullanılmış yıpranmış jx100 ü kesen bir makınadır.
siz kötü olduğu zaman hemen millete yok şunun değeri yok bunun hesaplanması diyorsunuz.kaç kişi bu değerleri hesaplayıpta traktörlerinin arkasına ekipman almakta.illaki kubota nın üstünlüğünü sürdürmeye devam ediyorsunuz kuyruk mili gücünde.
 
Ynt: me 9000 slajda jd ile

Cihan_özece link=topic=61559.msg684011#msg684011 date=1357927749' Alıntı:
ceya sana katılmıyorum.kubotanın arkasındaki makina 0 bi fimaks.daha yeni kullanılmaya başlamış.
benim 8175 in arkasındakı makina eski kullanılmış yıpranmış jx100 ü kesen bir makınadır.
siz kötü olduğu zaman hemen millete yok şunun değeri yok bunun hesaplanması diyorsunuz.kaç kişi bu değerleri hesaplayıpta traktörlerinin arkasına ekipman almakta.illaki kubota nın üstünlüğünü sürdürmeye devam ediyorsunuz kuyruk mili gücünde.

cihan_özece ben senin traktörün kötüdür demiyorum yada performansı düşüktür demiyorum dikkat et net gerçekleri söylüyorum sen nasıl izmirden bakıp adana-mersindeki makinanın içini görüp makina sıfır diyebilirsin ki.. adanada senede 3 defa mısır yetiştirilebiliyor yani üç sezonluk ürün..birde slaj makinasından çıkan ses aşikar.. ben mühendisim işin hesabına bakarım makinalar fizik kurallarına göre dizayn edilirler ölçümleri yapılır v.s. yani 75bg makina ile 95bg makinayı karşılaştırmak mantıklı degil bunu kabul et traktörünün performansı cok güzel ama asla markası ne olursa olsun tutupta 20bg buyuk bi traktörle karşılaştırma .jx100 ünde aynı şekilde kuyruk mili güçü en az 8175 ten 20bg fazladır onu kesen makinayi 8175 in randımanlı kullanması mucizedir...
şimdiki traktörlerin hiç biri kötü degildir ama bazıları verimlidir,sağlamdır,teknolojiktir ,konforludur ,az yakıt yakıyordur v.s. böle ayrılır birbirinden.. her markanın üstün yönleri olabilir.. slaj işinde iki traktörü karşılaştıracaksan aynı makina ile aynı tarlanın slajında deneyerek karşılaştırabilirsin.. sırabagımsız slaj makinası 90bg üstü traktörler içindir.. bence sende traktöründe kullanma onu ömrünü yeme traktörün aşırı zorlanacaktır boylu mısırda.. bizim burada tek sıralı makinayı a85 valtraya bağlamışlardı o bile zorlanıyordu tabi arkada römorkta takılıydı..
şimdi traktörünün güçüne göre ekipman almıyorsa bi çok kişi hata ediyor sonra traktörü arızada yapar kırılırda bölünürde her ekipmanın katalogunda yazar nekadar güç gerekli oldugu.. aynı şekilde traktörlerin kullanma klavuzlarındada hangi ekipmanların uygun olacagı yazılır. zaten bu talimatlara uymazsa çifçi kendisi zarar eder..

ayrıca verdigim test sonuçları tarafsız kurumların testleridir.. ben tutupta o testleri yapmadım traktörlerin kuyruk mili güçleri neyse o degerleri verir.. tutupta slaj makinasına baglayınca traktörün güçü artmaz yada azalmaz o testlerdede dinamometreye baglıyorlar traktörü oda aynı direnci gösteriyor ve ölçüm yapılıyor.. testler ve degerler elimizde olan en objectif degerlerdir bunlar üzerinden konuşmam dogal degil mi..
 

Benzer Konular