Damla sulama hat çekme mesafeleri


Arkadaşlar her firmanın aynı özellikteki yassı borularının farklı hat çekme mesafeleri verilmiş sitelerinde.16 mm lik iç çaplı çok yıllık ve 33 cm lik damlatıcı aralığı bulunan yassı borunun 80-210 metre arasında değişen hat çekme mesafeleri yazılmış çeşitli kaynaklarda.
Özellikle damla sulama sistemi kullanan kardeşlerimden ricam en fazla kaç metrede randımanlı çalışan bir sistem kurabilirim.
 
Ynt: Damla sulama hat çekme mesafeleri

bildiğim kadarıyla geriye damlatıcının özellikleri var kimisi saatte 0,5 lt damlatır kimi 2-4 lt damlatır,damlatıcıların bazıları anahatın başında 2lt sonunda 1 lt damlatır ,birde boruların basınç özellikleri var. hepsi mesafeyi etkiler.birde tarlanın bayır durumu var. yani varda var.
 
Ynt: Damla sulama hat çekme mesafeleri

sistemdeki su basıncı da etkili bir faktör .en doğrusu firmaların kataloğ bilgilerinden faydalanmak her markanın değişik olabiliyor oradaki tabloda basınç eğim mesafe boru tipi kayıp oranı gibi faktörlere göre uzatma mesafeleri veriliyor
 
Ynt: Damla sulama hat çekme mesafeleri

Çok çeşitli ve bir o kadarda yanıltıcı bilgi mevcut firmaların sitelerinde.aynı özellik ve aynı basınç altında ve eğimsiz arazide çalışacak boruya A firması 100 metre önerirken B firması 180 metre de randımanlı çalışabilir diyor.Tat kızın dilinden anası anlar derler kullanan arkadaşlar eminim bilgi verecektirler.
 
Ynt: Damla sulama hat çekme mesafeleri

Şimdiye kadar kullandığımız en uzun mesafeler
- Netafim Streamline 16125, 16 mm damlama borusu, 30 cm damlatıcı mesafesi, 1,6 lt/saat debi: 170 metre - düz tarla
- Arılı, 20 mm damlama borusu, 30 cm damlatıcı mesfesi, 1,6 lt/saat debi: 300 metre - düz tarla

Hat başı - hat sonu debi farkı ölçümü yapmadık.
Bitkilerin gelişmesinde bir fark gözlemlemedik.
 

Benzer Konular