Dünyanın ilk 10 MP kameralı telefonu

Samsung B600 10 megapiksel telefon
Samsung 10 megapiksellik telefonunu Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen CeBIT 2006 fuarında duyurdu. Samsung’un 10 megapiksellik yeni telefonu orta sınıf dijital fotoğraf makinelerini de yüksek çözünürlüğüyle dikkat çekiyor. Cihazın Bluetooth kablosuz bağlantı özelliği sayesinde aynı zamanda uzaktan kumanda amaçlı olarak da kullanılabiliyor. İlk kameralı cep telefonunu dünyaya duyurmuş olan Samsung’un yetkilileri, 10 megapiksellik bu yeni telefonlarının diğer kameralı telefonlardan farklı bir seviyede olduğunu belirtiyor. Önümüzdeki sonbahar mevsiminde piyasaya sunulması planlanan Samsung B600 kameralı telefonun 318 USD / 266 Euro gibi bir fiyatla pazarda yer alması bekleniyor.
Samsung B600 10 megapiksel telefonSamsung B600 - 10 megapiksel
Samsung yetkililerinden Lee Ki-tae Samsung’un 10 megapiksellik yeni kameralı telefonunun farklı bir ürün olduğunu belirterek sözlerine şunları ekledi:”Optik bilimi konusunda sahip olduğumuz birçok uzman araştırmacımız Carl Zeiss ve Schneider gibi bu sektörün devleri olan firmaların sahip olduğu teknolojileri yakalama yolundaki çalışmalarını hızla sürdürmekteler.” Samsung B600 kamera telefon piyasada mevcut 3 milyon ve 8 milyon piksel aralığındaki diğer ürünlere kıyasla çok daha yüksek bir çözünürlük sunuyor. 318 USD / 266 Euro gibi bir fiyatla pazarda yer alması beklenen Samsung B600 kameralı telefonun gelecek sonbahar mevsiminde piyasaya sunulması planlanıyor.

Samsung B600 kameralı telefon teknik özellikleri
• CDMA 2000 1x EVDO (800MHz)
• 10 megapiksel kamera
• 2.2 inç 240 x 320 262K renkli TFT ekran
• MPEG4 formatında video görüntü kayıt
• MP3/AAC/AAC+
• Bluetooth / PictBridge / Ses tanıma desteği
• TV çıkışı, BT baskı, Belge gösterim
• Bellek kartı : MMC micro

Samsung Electronics hakkında
Elektronik, yarıiletken ve dijital medya endüstrisinin dünya liderlerinden olan Samsung Electronics, 50 bin çalışanı, 38.5 milyar Amerikan Doları ' na ulaşan cirosu, 11 ülkedeki Ar-Ge merkezi, 17 ülkedeki 25 üretim tesisi ile Güney Kore ' den dünyaya açılan bir teknoloji devidir. Buzdolabı, klima gibi ev aletleri; televizyon, DVD Player, monitör, sabit disk, yazıcı, dizüstü bilgisayar gibi dijital medya ürünleri; cep telefonu, faks gibi telekomünikasyon; DRAM, SRAM, DDRAM, Alpha CPU gibi yarıiletken ürünler geliştiren ve 46 ülkede satışa sunan Samsung, dünyanın üçüncü büyük cep telefonu üreticisi konumundadır. 1984 yılında İstanbul ' da faaliyete geçen ofisi de özellikle son dönemde büyük başarılara imza atarak Türkiye ' deki pazar payını yükseltmiştir. Samsung Türkiye ürünlerini distribütörleri kanalıyla pazara sunmaktadır.
b600kh4.gif

b600uu8.jpg

(ALINTIDIR)
 

Benzer Konular