bankalar gayrimenkül zengini

Ödenemeyen ticari ve bireysel krediler nedeniyle binlerce ipotekli konut, arsa, tarla, fabrika, dükkan bankaların eline geçti.

Bankaların internet sitelerindeki satış ilanlarından yapılan derlemeye göre, geri dönmeyen kredilere karşılık haciz yoluyla el koydukları gayrimenkuller nedeniyle bankalar, 'emlakçı' gibi oldu.

Bankaların elinde yüzlerce konut, fabrika, bina, arazinin yanı sıra kerpiç evden samanlığa, çay bahçesinden dershaneye, pide ve kebap salonundan çırçır fabrikasına, cam seraya kadar onlarca değişik gayrimenkul bulunuyor.

Satışa sunulan gayrimenkul sayısı bakımından ilk sırayı Türkiye Halk Bankası aldı. Halkbank ' ın halen 50 arazi, 205 arsa, 42 fabrika, 311 iş yeri, 38 komple bina, 804 mesken, 959 tarla ve 82 proje olmak üzere satışta 2 bin 491 gayrimenkulü bulunuyor. Bankanın satışa sunduğu sadece 42 fabrikanın toplam muhammen bedeli ise 129,4 milyon lira.

Satışa sunulan gayrimenkul sayısında ikinci sırayı ise bin 424 satılık gayrimenkulü bulunan İş Bankası alıyor. Bankanın satışa sunduğu gayrimenkullerin toplam muhammen bedeli 183,4 milyon lirayı aşıyor.

Üçüncü sırada bulunan Vakıfbank bin 405 adet gayrimenkulü satışa çıkarmış durumda. Vakıfbank ' ın satıştaki gayrimenkullerinin içinde sadece İzmir ' de bulunan fabrikanın değeri 48 milyon lira.

Satışta 741 gayrimenkulü bulunan Yapı ve Kredi Bankası ' nın elinde Karaman ' da 8 adet marka patenti ile bir bisküvi fabrikası da bulunuyor. Banka, söz konusu fabrikayı 6 milyon 500 bin lira muhammen bedelle satışa sundu.

Neler yok ki

Bankaların satışa sunduğu yüzlerce konut, bina, arazi, tarla ve onlarca fabrikanın yanı sıra satışa çıkardığı gayrimenkullerin bazıları şöyle;

'Otel, dükkan, ahır, kerpiç ev, depo, zeytinlik, samanlık, elma bahçesi, incir bahçesi, kayısı bahçesi, sebze bahçesi, çayır, fıstıklık, mağaza, sentetik çuval fabrikası, soğuk hava deposu, demir-çelik fabrikası, dokuma fabrikası, un fabrikası, çeltik tarlası, disko, atölye, sulu tarla, kavaklık, bağ, kesimhane, fındık kırma fabrikası, pide ve kebap salonu, çırçır ve sabun fabrikası, kayısı işleme ve paketleme fabrikası, arıtma tesisi, zeytinyağı fabrikası, cam sera, mandıra, halı saha, kavaklık, dershane, fırın, bisküvi fabrikası, fast-food dükkanı, deri fabrikası, çay bahçesi.'

Hangi bankanın satışta ne kadar gayrimenkulü var

Türkiye ' de faaliyet gösteren bazı bankaların satışa sunduğu gayrimenkuller ve sayıları şöyle:
Banka adı Satıştaki gayrimenkul sayısı
Halkbank 2.491
İş Bankası 1.424
Vakıfbank 1.405
Yapı ve Kredi Bankası 741
Finansbank 671
Şekerbank 640
Türk Ekonomi Bankası 606
Türkiye Finans 492
Denizbank 451
Garanti Bankası 362
Bank Asya 334
Ziraat Bankası 330
Kuveyt Türk 289
HSCB 47
Fibabanka 4
 

Benzer Konular