ORDU’DA İLK KEZ EKİM MAKİNESİ İLE PATATES EKİMİ YAPILDI

ORDU’DA İLK KEZ EKİM MAKİNESİ İLE PATATES EKİMİ YAPILDI

ORDU (İHA) - Ordu ' da yeni alınan ekim makinesi ile ilk patates ekimi yapıldı.
ODÜ Ziraat Fakültesi, Kabadüz Kaymakamlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Kabadüz Ziraat Odası işbirliğiyle alınan ekim makinesi ile Turnalık Yaylası ve Kirazdere köyünde patates ekimi yapıldı.

Makineli patates ekimine Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, ODÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özbay Dede, Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Kemal Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Samet Eker, Kabadüz Ziraat Odası çalışanları, vatandaşlar ve köy muhtarları katıldı.

ODÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özbay Dede, Ordu’da ilk defa makineli patates ekimi yapıldığını söyledi. Kabadüz Kaymakamlığı ve Kabadüz Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğiyle ekim makinesi alındığını ifade eden Dede, “İnsanlarımız patates ekimini elle yaptıkları için tarlalar küçülüyor, üretim düşüyordu. Yakın gelecekte buralarda makineli ekimle binlerce ton patates almayı hedefliyoruz” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Samet Eker, “Kabadüz ilçesinde çeşitli nedenlerden dolayı üretimi düşen patates yetiştiriciliğini tekrar ayağa kaldırmak için yöremize uygun en iyi yetiştiriciliği modern tarımla birlikte önümüzdeki sezonlarda bin tonu yakalamayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda üniversiteyle birlikte doğru yetiştiricilik nasıl yapılacağını ve hangi yöne çalışacağız konusunda bilgileri alarak yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Çiftçi Süleyman Yaylaçiçeği, “Eskiden kazmalarla 5-6 kişi tarlayı kazar, patatesleri dağıttıktan sonra tekrardan üzerini kapatıyorduk. Yani makinenin 2 saatte yaptığını biz 2 günde ancak yapıyorduk” şeklinde konuştu.
Günün sonunda toplu fotoğraf çektirildi.
 

Benzer Konular