Bal arısı sokması sırasında verdiği salgı asidiktir. Bu nedenle de acı hissi sodyum bikarbonat veya amonyakla dindirilebilir. Bir eşek arısı soktuğunda ise hissedilen acı aynı olmasına karşın bu sokma sırasındaki salgı baziktir ve bir asit içeren sirkeyle dindirilebilir.
Arıların sokmaları sırasındaki acıyı dindirmek asit ile bazın nötrleşme tepkimeleri sayesinde olur.
Nötrleşme tepkimelerinin genel özelliği asitlerle bazların özelliklerini kaybedip tuz ve su oluşturmasıdır.
Bugun elime arı soktu ama ne arısı oldugunu göremedim ama koyu sarıydı elimde kola vardı kolayı sokulan bölgeye sürdüm
daha sonra sokulan yeri elimle sıkarak kanattım ne ağrı kaldı ne şişme oldu.
ağrısından değil de şişince bi garib oluyo o yüzden
bizim bi arkadaşta arının soktugu yeri bıçakla hafif kesip kanatıyormuş kanı akınca şişme falan olmuyormuş
Arıların sokmaları sırasındaki acıyı dindirmek asit ile bazın nötrleşme tepkimeleri sayesinde olur.
Nötrleşme tepkimelerinin genel özelliği asitlerle bazların özelliklerini kaybedip tuz ve su oluşturmasıdır.
Bugun elime arı soktu ama ne arısı oldugunu göremedim ama koyu sarıydı elimde kola vardı kolayı sokulan bölgeye sürdüm
daha sonra sokulan yeri elimle sıkarak kanattım ne ağrı kaldı ne şişme oldu.
ağrısından değil de şişince bi garib oluyo o yüzden
bizim bi arkadaşta arının soktugu yeri bıçakla hafif kesip kanatıyormuş kanı akınca şişme falan olmuyormuş