Tümosan'dan yeni nesil motorlar


Tümosan ' dan çevreye duyarlı yeni nesil motorlar

03.09.2013

Tümosan ' ın geliştireceği 6 silindirli yeni nesil motorlar, güç ihtiyacını karşılarken çevreye duyarlı olacak.

Tümosan, üretilen dizel motorların geleceğin çevre, yakıt ekonomisi ve performans beklentileri ile üretimi planlanan traktör, hasat ve iş makinelerinin güç ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalacağını değerlendirdi ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “6 Silindirli Faz-4 Dizel Motor Tasarım ve Üretimi” projesi 01 Haziran 2012 tarihinde başladı. İTÜ Teknopark bünyesinde sürdürülen çalışmalarda FEV Türkiye ile de yakın bir işbirliği anlaşması yapıldı.

Bu projede, Tümosan markasına piyasada rekabet sağlayacak, markanın piyasadaki değerini ve pazar payını artıracak, firmanın bünyesinde ürettiği traktörlerde ve sektörde kullanılan dizel motorların ihtiyaç duyduğu yüksek güç ihtiyacını karşılayacak altı silindirli dizel motor üretimine yönelik alt yapının geliştirilmesi, tasarım, prototip ve sanayi çalışmalarının yapılması hedefleniyor.

Proje kapsamında yeni nesil bir dizel motor tasarlanacak. Oluşturulacak yeni motorda, yapılacak iyileştirme çalışmaları, kullanılacak yeni ve uygun malzemeler ile daha çevreci, sessiz, ergonomik, dayanıklı ve bakım, işletme maliyetleri yönüyle daha uygun bir motor geliştirilecek. Oluşturulacak yeni motor aynı zamanda firma bünyesinde bulunan üç ve dört silindirli motor ailesine katılacak yeni bir aile olacak ve bu ailedeki ürün yelpazesinin geliştirilmesi ilerisi için yeni Ar-Ge projeleri başlatma potansiyeli taşıyacak ve alt yapı oluşturacak.

Yapılacak proje, araştırmalar ve konsept oluşum dahil tasarımın her aşamasında detaylı test ve analiz içeren örnek bir çalışma olma özelliği taşıyor. Üretim uzmanları, tedarikçi firmalar, üretim ve Ar-Ge departmanları ile birlikte tedarik ve seri üretim aşamaları sürekli göz önünde bulundurularak yapılacak tasarım, hesaplama, test ve analiz çalışmaları firma ve çalışılan kuruluşların bünyesinde önemli tecrübe oluşturacak. Oluşturulan bu kabiliyet ile proje içinde yer alan firmaların uluslararası standartlara uygun ürün yapabilme yeteneği artırılacak. Bu kazanımlar sayesinde proje, yerli tedarikçisi bulunmayan, egzoz emisyon filtreleri, yakıt enjeksiyon sistemleri gibi kritik teknolojilerin kazanılmasına destek olacak ve yerli üretimi bulunan fakat geliştirme ihtiyacı duyulan turboşarj sistemleri gibi sistemlere çalışmalarıyla hem katkı sağlayacak, hem de talep oluşturarak üretimine olanak verecek.

Tümosan, söz konusu proje kapsamında common-rail yakıt enjeksiyon sistemi kullanımı ve geliştirilmesi konusunda Bosch Türkiye ile prensip anlaşmasına vardı ve önümüzdeki günlerde sözleşme imzalanacak.

Tümosan, common-rail teknolojisini, imzalayacağı sözleşme kapsamında üretmeyi planladığı yeni nesil dizel motorlarda kullanacağı gibi, yakıt ekonomisi ile performansı artırması ve gürültü ile gaz emisyonlarını azalttığı şartlarda halihazırda ürettiği dizel motorlarda da kullanarak mevcut üretiminin teknolojik ve ekonomik ömrünün uzatılmasına yönelik tüm tedbirleri alacak.



 
Ynt: Tümosan'dan yeni nesil motorlar

Cihan_özece link=topic=67914.msg773033#msg773033 date=1378838832' Alıntı:
başka türlü hararetin önüne geçemeyeklerini geçte olsa anladılar herhalde.başarılar...
cleanfix fan, ekseni etrafında dönen fan bıçakları
cleanfix,temiz radyatör yakit tasarrufu sağlar
hararet sıkıntısı olan kişiler FANI DEİŞTİRİN BU FANDAN TAKIN NORMAL SARTLARDA ARAC IN MOTORU HARARET YAPMAZ ANCAK ASIRI TOZDA SLAJ VS VS CALISAN MOTORLAR RADYATORUN PETEKLERININ TIKANMASINDAN DOLAYI BU SORUNU YASARLAR BU SORUNU DA GİDERMEK ICIN BIREBIR COZUMDUR
 

Benzer Konular