FEV'den Tümosan'a destek

FEV ' den Tümosan ' a destek

23.09.2013

Tümosan, 6 silindirli yerli motor üretimi çalışmalarını Fev Türkiye işbirliğiyle sürdürüyor.

Ar-Ge çalışmalarını İTÜ Teknopark bünyesinde sürdüren Tümosan, güç üniteleri ve araç sistemlerinin tasarımı ve geliştirilmesinde uluslararası kabul görmüş FEV Türkiye ile bir işbirliğine imza attı. İşbirliği kapsamında, Tümosan markasına rekabet avantajı sağlayacak, markanın piyasadaki değerini ve pazar payını artıracak, traktörlerde kullanılan dizel motorların ihtiyaç duyduğu yüksek güç ihtiyacını karşılayacak altı silindirli dizel motor üretimi gerçekleştirilecek. Söz konusu işbirliği, altı silindirli dizel motor üretimine yönelik altyapının geliştirilmesini, tasarım, prototip ve sanayi çalışmalarının yapılmasını hedefliyor. Proje ekibinin neredeyse tamamının Türk olmasının avantajıyla motorun konsept tasarımı üç ay içerisinde tamamlandı ve detay tasarımı da devam ediyor. Motorun ilk ateşlemesinin ise Ağustos 2014’te yapılması planlanıyor.

Tümosan Genel Müdürü Kurtuluş Öğün, şirketin yeni motor ailesinin ilk ürününün 6 silindirli Faz-4 Dizel Motor olacağını belirtti. Öğün, “FEV ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu projede know-how transferine büyük önem veriyoruz. Bu sayede motor ailemizin 3 ve 4 silindirli motorlarını Tümosan Ar-GE ekibi tasarlayacak. Yeni motor ailemiz, pazar payımızın artmasına önemli katkı sağlayacak. Ulusaldan evrensele bir marka yaratmak vizyonumuzla Ar-Ge çalışmalarımıza hız verdik. Traktör üretiminde kendi motorunu kendisi üreten bir firma olarak Türk çiftçisine maliyeti çok yüksek olan ithal ürünlere kaliteli, yerli alternatifler sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

FEV Türkiye Genel Müdürü Dr. Taner Göçmez de “Bu proje ile hem Tümosan Ar-Ge ekibi, hem de FEV Türkiye ekibi büyüdü ve olgunlaştı. Almanya’dan aldığımız bilgi birikimi ve Türk mühendislerin yaratıcı çözümleri ile modern ve rekabetçi ürünler geliştirilmesine yardımcı oluyor” dedi.
 

Benzer Konular