Ceviz üreticisi, makine desteği kapsamına alınmak istiyor

Ceviz üreticisi, makine desteği kapsamına alınmak istiyor

Kamanlı Ceviz Üreticileri, Makine Desteği Kapsamına cevizcilikte kullanılan makinelerinde dahil edilmesini İstiyor.

Ceviz hasat mevsiminin gelmesiyle birlikte Kaman ' da ceviz üreticisinin de hayati tehlike ile karşılaştığı bildirildi.

Ceviz üreticisi Muzaffer Aktürk, 'Kaman ' da yaralanmalı birkaç olayın haricinde bu yıl ceviz ağacından düşerek yaşamını yitiren kimse bulunmamakta. Ancak, geleneksel yöntemlerle ağaca fazla zarar vermek istemeyen üreticiler sopa ile dala vurmamak için ağaç üzerine çıkarak silkeleyerek hasat yapmaya çalışmakta, bu da kazalara davetiye çıkarmakta.

Maddi imkânsızlıkların yanı sıra fazla yaygınlaşmadığı için çok basit ceviz hasat makinelerinin astronomik rakamlara satılmaya çalışılması da makineli tarıma geçişte zorluklara neden olmakta.

Kamanlı Ceviz üreticilerimiz, ilçemizde açıklanan Ceviz Eylem Planının ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ' den makine ve ekipman desteklemeleri kapsamında özellikle ilçemizde cevizcilikle ilgili makinelere destek verilmesi konusunda öncelik tanınmasının ölümlü ve yaralanmalı olayların önüne geçebileceğini vurgulamaktalar.

Yetkililerden ise desteklemeler konusunda düzenlemeye gitmeleri hususunda üreticiler adına bir kez daha talepte bulunuyoruz' dedi.
 

Benzer Konular