MF 285 & İrTem Ekimde...


MF 285 & İrTem Ekimde...

Arkadaşlar bayramın hemen ertesi hafta sonu ekime ufaktan başladık.Ufak parçaları ektik bitirdik.Bu sene irtem mibzerle ekim yaptık.Mibzer gerçekten çok güzel.Hidrolikli ama çalışma prensibi yine tekerleklere dayalı.Tabaklar için ayrıca hidrolik kullanmıyosun,köşelerde istersen mibzeri kaldırmadan da dönebilirsin.Biz gübresiz ekeceğimiz için gübre bölmeleriyle tohum bölmesi arasındaki kapakları söktük,daha fazla aldı böylelikle.Bayırlarda MF ' nin önünü havaya kaldırdı,az doldurmamıza rağmen.Bu fotoğraflar ilk tarlada,fotoğraflardan sonra çok sorun çıkardı onun için fotoğraflar az kusura bakmayın.İnşallah ileride daha detaylı fotoğrafları da koyacağım.











En son ben mibzeri doldurdum babamı yolladım artık dinlenmeye geçtim :).

 
Ynt: MF 285 & İrTem Ekimde...

Güzel resimler Çağrı. Mibzerin hayırlı olsun. Bizde de İrtem UD 2500 var gerçekten çok güzel mibzer. Bizimkisi birde özel yapım tekerlekleri önden gidiyor. Birde üzerinde kendi yapmımız sulu ilaç yapma sistemide var. Yeni çıkan elektornik iz sistemli modelleri filanda var onlarda çok güzel. Eğer mibzeri değiştircek olursak yine bir İrtem alırız....;)
 
Ynt: MF 285 & İrTem Ekimde...

pamukçu link=topic=7859.msg86105#msg86105 date=1224356707' Alıntı:
Bereketli olsun... yalnız köşelerde hidrolikleri kaldırırsan çok daha iyi olur inan bana...
Zaten tek teker az döndüğü için köşeleri tekrar kapatıyoruz.Yer oluyor kaldırmak gerekiyor,yer oluyor kaldırmamak gerekiyor.
 

Benzer Konular