Ares'le Tarladayken En Çok Dinlediğim Şarkılar-Çalma Listem


Merhaba arkadaşlar.Bakıyorum ne zamandır bu bölümde birşeyler paylaşılmamış.Ben de hazır bu gece yaz günlerini anıp hüzünlenirken,yazın Ares ' le iş yaparken en çok dinlediğim şarkıları paylaşmak istedim.Çakmak girişi için aldığım bir transmitter ' a gerek dahili hafıza kartına şarkı yükleyip,gerekse telefondan aux bağlantısıyla dinliyorum şarkıları.

Dinlediğim tarzlar genellikle Rock ağırlıklıdır. British Rock, Old Fashion Rock, Rock ' n Roll,Heavy Metal ve yerli Rock ' ın yanında Neşet Ertaş da çok severek dinlediğim bir sanatçıdır. Neşet Ertaş ' ı bir müzik türü olarak kullandım bir önceki cümlemde.Çünkü kendisinin klasik türk halk müziğinden,daha üstün diyebileceğimiz,farklı bir tarzda müzik yaptığını düşünüyorum.

İlk bahsettiğimiz tarz müzikler çoğu arkadaşımıza farklı gelebilir.Hatta beğenmeyebilirler. Bu çok normal. Ama ben onları dinleyince,özellikle tarladayken,bir elimde direksiyon,bir elimde hidrolik topuzu varken ayrı bir his katıyor bana. Zaten zevkle yaptığım bir işi daha da eğlenceli hale getiriyor.

İşte benim playlistimden birkaç parça.

Oasis-Wonderwall ( Yakın zamanda dağılmış,gerçekten insanı etklieyen tarzda müzik yapan bir İngiliz Rock grubudur abilerimiz.) Genellikle gün batımında veya eve dönerken günün karmaşasından sakinliğe geçmek için dinlediğim bir gruptur)

http://youtu.be/6hzrDeceEKc

Kasabian-Club Foot ( İlk gruba yakın bir tarzda ama,daha sinirli ve depresif bir ingiliz rock grubudur. Yine aynı zaman diliminde dinlediğim bir gruptur.)

http://youtu.be/lk5iMgG-WJI

Kasabian-Underdog (Bu da aynı grubun daha güzel bir şarkısıdır.)

http://youtu.be/Gw09tAcNB0Q

Arctic Monkeys- Do I Wanna Know ( Diğer bir rahatlatıcı şarkım,bunu açtığımda,sesi iyice yükseltiyorum,motorun sesi kesiliyor,gecenin 10unda,eve dönerken,far ışığında,kelimeleri teker teker alarak dinliyorum. Gerçekten bu duyguyu özledim.Bilgisayar başında yapamıyorum :( )

http://youtu.be/bpOSxM0rNPM

ZZ Top-Tush (Amerikalı bir blues rock grubudur kendileri.Gayet hareketli bir tarzları vardır. Yol müziği diye tarif ettiğimiz,hani filmlerin sonlarında uzaklaşan bir otomobilin arkasından çalınan şarkılar gibidir. Kamyoncu şarkıları diye tanımlamak istiyorum bu şarkıları:D Tarladan tarlaya geçerken veya asfaltta son hız giderken dinlediğim bir gruptur.

http://youtu.be/KCLXy-vSu3o

ZZ Top-La Grange

http://youtu.be/Vppbdf-qtGU
 
Ynt: Ares'le Tarladayken En Çok Dinlediğim Şarkılar-Çalma Listem

AC/DC-Thunderstruck (Tarlada işe genellikle bu grupla başlarım. Özellikle bu şarkı,başından itibaren giderek hızlanan ritmiyle bir başlangiç için mükemmel bir şarkıdır.En sevdiğim de gruptur kendileri.Videoları izlemeye üşeneniz varsa eğer bu şarkıyı bari dinlesinler. Özel ricamdır. )

http://youtu.be/v2AC41dglnM

AC/DC-Hells Bells( Tarlada çalışma esnasında da en çok dinlediğim gruptur.)

http://youtu.be/etAIpkdhU9Q

AC/DC-War Machine (Diğer bir motive edici ve heyecanlandırıcı şarkı)

http://youtu.be/LJn-R8BEIYw

Judas Priest-Victim of Changes ( Efsanevi bir İngliz heavy metal grubudur. Yine iş üstündeyken dinlediğim bir gruptur. Hele toprak kurak olmayıp,pulluk tam batıp da elettiriyorsa toprağı keyifden çıldırıyorum :) )

http://youtu.be/EKSU1W0ZUmQ

Motörhead-Ace of Spades (Hareketli müzikler yapan bir abimizdir Lemmy. Bunu hasatta dane çekerken,özellikle biçerdövere yetişmeye çalışırken dinlemek çok zevkli oluyor.)

http://youtu.be/1iwC2QljLn4

Scorpions-No one Like You ( Müzikleri aşk kokan bir gruptur. Sözleri de etkiler her zaman.Arada efkarlanınca ama heyecandan ödün vermek istemeyince bunu açıyorum. Romantizm ve enerji aynı şarkıda.İnanılmaz!)

http://youtu.be/ZfNR98ajB1U

Yavuz Çetin-Birkaç Saat ( Bu abimiz de zamanında değeri anlaşılmamış, intiharla sonlanan bir hayatı olan yegane Türk Blues Rock müzisyenlerindendir. Kendi dilimde bu tarzı ilk defa dinlediğimde bayağı etkilenmiştim.Hala da zevkle dinlerim.)

http://youtu.be/bk2sv_pmhtI

Duman-Yanıbaşımdan ( Tüm yabancı şarkıların enerjisi fazla geldiğinde,biraz sakinleşmek ve rahatlamak için Duman açıyorum. Bakmayın uzaktan agresif durduklarına.Aslında çok duygusal adamlar.)

http://youtu.be/yCRUks6o4aY

Duman-Gönül ( Orhan Baba ' ya Selamlar)

http://youtu.be/XD5gTqAxR0U

Duman-Eyvallah ( Direnişin sembollerinden)

http://youtu.be/JpvUSjaSeLg

Neşet abimiz.Gönüldağı şarkısı. Yine bunu dinlerken sesi iyice açıp motorun sesini bastırıyorum.Sadece Neşet Ertaş..

http://youtu.be/_diVJ1PdFhU

Diğer efsane şarkısı-Zahidem

http://youtu.be/AViLa69WAhM

Barış Manço-Gülpembe (Traktörde kaset çalar var ve Barış Mançonun eski bir kasedini bulmuştum.Arada onu takar dinlerim)

http://youtu.be/lE8FRv9UdsI

Genel olarak dinlediğim şarkılar böyle arkadaşlar. Tabi arada Trt fm de açarım. Orda da haberler başlayınca canım sıkılır ve yine kendi dünyama dönerim.Ve biraz da pop tarzı ağır bastığı için kaçarım. Yazın özellikle bazı şarkıları tekrar tekrar yayınladılar ve onları duyunca midem bulanıyordu. Ve evet pop müziği hiç sevmiyorum. Elektronik ortamda yapılmış müzikler çok yapay geliyor bana. Sadece sanatçının sesine iki altyapıyla dptıs dptıs ve belki bi gitar eklemekle oluşan müzik hiçbir etki yaratmıyor bende.O yüzden rock ve metal müziği tercihim. Önyargıların aksine rock ve metal camiası gerçekten çok eğlenceli.Ve müzikleri de gayet duygusal şeyler. Çok sertleri ben de sevmiyorum.Başımı ağrıtıyor.Ama bu dinlediğim adamlarda ayrı bir ruh var. Mesela ilk satırlardaki ingiliz grupları acayip duygusal insanlar.Sözlerin %70-80 ' ini anlıyorum ve geri kalanını internetten araştırıyorum ve gerçekten adamlar mükemmel satırlar yazıp bunları efsane ezgilere dönüştüyorlar. Umarım kendiniz için birşeyler bulursunuz. İyi geceler. Teşekkürler :)
 

Benzer Konular