Türk robot İbn-i Sina

Milli robot İbn-i Sina
31 Ocak 2014
Türk robot İbn-i Sina



Türk bilim insanı Prof. Dr. Remzi Sağlam ve ekibi tarafından böbrek taşlarını lazer tekniğiyle toz haline getiren milli robot ‘İbn-i Sina’, 12 bin uzmanın bir araya geleceği Avrupa toplantısında görücüye çıkacak.

TÜRK bilim insanı Medicana International Ankara Doktoru Remzi Sağlam ve ekibi tarafından icat edilen, böbrekteki taşları açık cerrahiye gerek kalmadan kuma dönüştüren milli robot İbn-i Sina (Avicenna), 12 bin uzmanın katılacağı Avrupa toplantısında görücüye çıkacak. Sağlam, Türk robotu İbn-i Sina ile çok sayıda ameliyat yaptıklarını, yurt içinden birçok bilim insanının ameliyatlara katıldığını belirterek, yurtdışından da alanda isim yapmış hekimlerin uygulamayı görmek için Türkiye’ye geldiğini söyledi.

GELECEK BUDUR

Robotu kullanmak için “ABD’den Norveç’e, İngiltere’den Romanya ve İran’a kadar çok sayıda bilim insanının, Türk robotu ile yapılacak ameliyata girmek için beklediğini” belirten Sağlam, geçen günlerde dünyanın önde gelen hekimleri arasında gösterilen Fransız Prof. Olivier Traxer’ın da Türkiye’ye geldiğini bildirdi. Sağlam, Fransız hekimin, İbn-i Sina robotu ile gerçekleştirilen ameliyata katıldığını ve operasyon sonrasında “İşte gelecek bu” yorumunda bulunduğunu anlattı. Fransız bilim insanının, Türk ekibi Paris Üniversitesi’ne davet ettiğini anlatan Sağlam, robotun Tenon Hastanesi’ne kurulması için ön görüşme yapıldığını dile getirerek, “Türk robotu, Fransız hastanesinde olacak” dedi.
 

Benzer Konular