Miraslı yerler için

Ynt: Miraslı yerler için

resim yüklemekte biraz başarısızım ama bu formu tarım ilçe den yeni alabildim. burada yapmak istediğim anlaşamadığım diğer mirasçıları aramadan miraslı olduğum ve kendimin çalıştığı yerlerden tarımsal olarak faydalanabilmek.(destekleme almak ve ürettiğim ürünlerimi satabilmek) biliyorumki form da benim gibi birçok arkadaş muzdarip. onun için araştırarak devletimizin bizlere verdiği haklardan faydalanabilmek.
 
Ynt: Miraslı yerler için

uzay kasa
Rıza-i taksimli yerler için değil anlaşamadığın diğer mirasçıları aramadan ,onlara kambur olmadan işlediğin yerlerin desteklemelerini alabilmek içindir. Bu gün itibariyle de ÇKS ye işlettim hayırlısıyla. yani bana miras kalan yerlerden işlediğim yerleri kimseyi aramadan desteğini alabilecek ve rahatla ürettiğim ürünü satabileceğim.
 

Ynt: Miraslı yerler için

bakın beyler baştan yerleri tapu intikal ettiriyorsunuz. sadece işlediğiniz yerleri bildiriyorsunuz. yani size örneğin babadan 10 adet tarla kaldı bu 10 adet tarlanın 4 adedini siz işliyorsunuz 6 tarla ile ilişkiniz yok(işlemiyorsunuz) demektir. sizin işlediğiniz o 4 adet tarlanın desteklemesini almak içindir.
Tarım ilçenin yönetmenin yönetmeliğinde < desteklemeyi tarlayı işleyen alabilir.> yazıyormuş. bu yönetmeliğe dayanarak yaptığım araştırmaya göre böyle bir sonuca ulaştım.
Ziraat odasına ,notere sormayın konu hakkında bir bilgileri yok. direk TARIM İL E veya ilçeye müracaat edin ve taahhütname istiyorum deyin biraz sıkıştırınca hem taahhütnameyi veriyorlar ve izlemen gereken yollar hakkında bilgilendiriyorlar.
başka bilgi lazımsa elimden geleni yapmaya çalışırım. taahhütnamenin üzerinde yazanları okumayı unutmayın.
 

Benzer Konular