Gölet Kurudu, Balıklar Susuzluktan Ölmeye Başladı

23.04.2009
14,006
24,003
35
Bilecik
Bilecik ' in Osmaneli ilçesine bağlı Ağlan köyünde bulunan tarım sulama göleti, havaların kurak gitmesinden dolayı adeta kururken, balıklar da susuzluluktan ölmeye başlamış.
Bilecik ' in Osmaneli ilçesine bağlı Ağlan köyünde bulunan tarım sulama göleti, havaların kurak gitmesinden dolayı adeta kururken, balıklar da susuzluluktan ölmeye başlamış.

Ağlan köyünde tarım arazilerinin sulanması için oluşturulan göletin kurumak üzere olduğu bildirildi. Kuraklık nedeniyle suları azalan göletteki balıklar susuzluktan ölmeye yüz tuttu. Yer yer kalan küçük su birikintileri veya çamur içinde kalan balıklar yaşamaya çalışırken, birçoğunun da öldüğü belirtildi.

Köy Muhtarı Refik Zengin, yapımı 2006 yılında başlanan göletin hala bazı sorunları olduğunu anlattı. Gölete su gelişinin çok güzel olduğunu, ancak çok büyük su kaçakları olduğunu anlatan Zengin, 'Defalarca yetkilere bildirmeme rağmen bir türlü bu göletlin su kaçağına çözüm bulamadılar. Göletimizin su kaçağı giderilmiş olsa bizim su sıkıntımız bekli de olmayacak. Her yıl haziran ayının 15 ' inden sonra göleti kullanmaya başlıyoruz ve eylül, ekim aylarına kadar devam ediyor. Gerek bu yılki kuraklık ve gerekse su kaçakları yüzünden şimdi gölette su kalmadı. Bu yıl köylülerimiz daha da çok sıkıntısı çekecektir. Göletimizde suyun azalmasından dolayı balıklarda ölmeye başladı. Yetkililerden göletimizdeki su kaçağı için bir an önce yapılması için yardım bekliyoruz 'dedi.

Muhtar Zengin, kuraklığın daha büyük sıkıntılara yol açmasından endişe ettiklerini belirtirken, köylüler ise bölge tarımının tehlikeye düşmemesi ve arazilerin ihtiyacı olan sulamanın kesintiye uğramamasını istediler. Köylüler, göletin kurumasına, su kaçakları, kuraklık ve bilinçsiz su kullanımının yol açtığını ileri sürdüler.
 

Benzer Konular