Dünya sıralamasında bir Türk kadını

Dünya sıralamasında bir Türk kadını
13 Mayıs 2014 Salı - 10:45

Erkek egemen otomotiv sektöründe traktör üreterek kadın girişimciliğine önemli bir örnek oluşturan Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Erkunt Armağan, Amerika ' da düzenlenen, “Son 4 Yılda Dünyada Şirketini En Hızlı Büyütme Başarısı Gösteren 50 Kadın Yönetici” araştırmasında, listeye Türkiye ' den giren ilk ve tek iş kadını oldu.

Erkunt Traktör markasıyla sektörde önemli bir yer edinen ve dünya üzerinde traktör üreten tek kadın yönetici konumundaki Armağan, Amerika ' da Women Presidents ' Organization (Kadın Yöneticiler Organizasyonu) tarafından dünya genelinde yapılan değerlendirmede belirlenen 50 kişilik listeye 6 ' ncı sıradan girme başarısını gösterdi. Bugüne dek bir Türk kadın girişimciye verilen en prestijli ödülün de sahibi olan Armağan, kuruluşundan beri ilk kez ödüllerini Amerika dışına açan organizasyonda ödül alan 3 yabancı firma ve kadından biri oldu. İlk kez aday gösterildiği listeye dünya 6 ' ncısı olarak giren Armağan, Fortune Türkiye tarafından seçilen “En Güçlü 50 İşkadını”ndan birisi olma unvanının yanına, uluslararası alanda bir büyük başarıyı da ekledi. Törende konuşan Women Presidents’ Organization Kurucu Başkanı Dr. Marsha Firestone, “Bu yıl listeye giren işletmeler, kadın yöneticilerin güçlerini ve başarılarını yansıtıyor. Listeye giren şirketlerin ortalamasına bakıldığında 2009 - 2013 yılları arasında ortalama gelir bakımından % 203’lük bir büyüme gözlemleniyor. Kadınlar tarafından yönetilen bu işletmelerin kaydettiği büyüme başarısı günümüz ekonomik koşulları gözönüne alındığında daha da önem kazanıyor. Finansal büyümenin etkileyiciliğinin yanı sıra; hazırlanan liste, kadın girişimcilerin alışılmışın dışındaki alanlarda da varlıklarını kabul ettirdiklerini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Ülkem adına çok büyük gurur yaşadım

Üretimini yaptığı ve Türkiye’nin ilk yerli tasarım traktörü unvanını taşıyan Erkunt ile kısa sürede otomotiv sektörünün önemli isimleri arasında yerini alan Armağan, ödülü tüm Türk kadın girişimciler adına aldığını belirterek, “Ülkeme böyle önemli uluslararası bir ödülle dönmüş olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Bir Türk markasına duyulan güven, bugün Erkunt Traktörü Dünyada en hızlı büyüyen ilk 10 şirket arasına sokmuştur. Bu başarı benimle birlikte tüm çalışanlarımızın, iş ortaklarımızın ve çiftçilerimizin ortak başarısıdır. Bundan sonra başarılarımıza yenilerini eklemek için, hedeflerimizi durmaksızın büyüterek çalışmaya ve Türkiye’yi en doğru şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 

Benzer Konular