İncirde bu yıl yüksek rekolte bekleniyor

İncirde bu yıl yüksek rekolte bekleniyor

25.06.2014 13:13

Arpacı, 'Geçen yıl Kuru İncir İhracatçılar Birliği ve bizim arkadaşlarımızın tespit ettiği rekolte 62 bin ton civarındaydı. Bu da 300 bin ton yaş incire tekabül ediyor. Hava şartları böyle devam ederse daha yüksek rekolte bekliyoruz' dedi

AYDIN - Aydın ' ın önemli tarım ürünü olan incirde bu yıl yüksek rekolte beklendiği bildirildi.

Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü Müdürü Selim Arpacı, incir ürünü açısından bu yıl hava şartlarının uygun geçtiğini belirtti. İncir rekoltesinin geçen yıla oranla daha yüksek gerçekleşmesini beklediklerini söyleyen Arpacı, 'Geçen yıl Kuru İncir İhracatçılar Birliği ve bizim arkadaşlarımızın tespit ettiği rekolte 62 bin ton civarındaydı. Bu da 300 bin ton yaş incire tekabül ediyor. Hava şartları böyle devam ederse daha yüksek rekolte bekliyoruz' dedi.

Havaların yağışlı geçmesinin ürün için olumsuz bir durum olmadığını kaydeden Arpacı, 'Havalar yağışlı geçse de bir sıkıntı görünmüyor. Tam tersine kış aylarında yetersiz kalan yağışı tamamlıyor, bu incirin kalitesini daha da artırıyor. Havalar böyle giderse, ürün hem daha iri hem de daha kaliteli olacak' şeklinde konuştu.

Yağış alan bölgelerde incir ağaçlarına 2 ilekleme yerine 3 defa ilekleme yapılması gerektiğini hatırlatan Arpacı, bu işlemin üreticilere ekstra bir maliyet yüklemeyeceğini kaydetti. Arpacı, incir için olumsuz olabilecek tek hususun kurutma döneminde havaların aşırı yağışlı geçmesi olduğunu sözlerine ekledi.
 

Benzer Konular