ACİL ZİRAAT MUHENDISLIGI OKUYAN VEYA YARDIM EDICEK ?


HAFTAYA UNIVERSTE TERCIHLERIM VAR IKILEMDEYIM INSAAT MUHENDISLIGINEMI GITSEM ZOOTEKNIYEMI ARKDSLAR YARDIM EDERSENIZ SEVINIRIM TARIMI HAYVANCILIGIDA COK SEVIYORUM FIKIRLERINIZE ACIGIM ONU ACIKMIDIR ZOOTEKNI BOLUMUNUN ?
 
Ynt: ACİL ZİRAAT MUHENDISLIGI OKUYAN VEYA YARDIM EDICEK ?

İnşaat mühendisliği ile ziraat mühendisliğinin arası baya açık.Puan olarakta iş alanı olarakta. Eğer puanın inşaata yetiyorsa ziraati düşünme derim. Tabi benim söylediğim iş olanağı açısından. Ama severek yapacağın işte önemli tabi. Ayrıca inşaatı bitirmek ziraati bitirmekten zordur onuda söyleyeyim.
 
Ynt: ACİL ZİRAAT MUHENDISLIGI OKUYAN VEYA YARDIM EDICEK ?

Kesinlikle inşaat o konuda şüphe etme. Şimdi ziraat yazarsın. Okurken rahat okursun sevdiğim iş dersin ama mezun olunca sıkıntı çekersin. Yine de iyi düşün.Ziraat yazıp mezun olunca iş sıkıntı olunca keşke inşaat yazsaydım, inşaat yazıp okurken okulun zor olduğundan yakınıp keşke ziraat yazsaydım deme. Yazarsan hangi üniversiteyi yazacaksın bu da çok önemli. Yazacağın okullardan bölümlerden kesinlikle 1-2 kişiyle görüş.(Forum sitelerinden falan fikir edinmeye çalış).
 
Ynt: ACİL ZİRAAT MUHENDISLIGI OKUYAN VEYA YARDIM EDICEK ?

Zootekni okursan hayvan çiftliklerinde çalışırsın veya dayın varsa il-ilçe tarım müdürlüklerinde. Burnun afedersin ama bok kokusundan başka kokuyu ayırt edemez hale gelene kadar bokun içinde okur ve çalışırsın. Ziraatin başka bölümleri de var örneğin toprak ve bitki besleme yazarsan toprak ve bitki analizi yaparsın gübre üretmeyi öğrenirsin. Bitki koruma en baba bölümü ama okuması da bir hayli zor.

Yani kısacası inşaat mühendisliği yazarsın kafan rahat olur iş bulma konusunda. Ama bu demek değildir ki ziraat mühendisliği kötü bir meslek.

Ziraatle inşaatin kulvarları farklı. İki uç meslek arasında ikilemde kalman; sevdiğin işi yapamıyorsan yaptığın işi seveceksin anlamına gelir :)
 
Ynt: ACİL ZİRAAT MUHENDISLIGI OKUYAN VEYA YARDIM EDICEK ?

Ege ziraat gibi bir bölüm gayet güzel olabilir. Hele ki babanın çevresi var ise çok güzel işler yapabilirsin. Gerçi inşaat için de aynısı geçerli çevre lazım her ikisi icinde
 

Benzer Konular