Enik arıyorum!!!

Ynt: Enik arıyorum!!!

Eğer kalite kaygın yok ise sahibinden.com ' da ücretsiz köpekler veriliyor. Arada çok güzel safkan kangallar akbaşlar olabiliyor, ben hep takip ederim. Tabi bir sözleşmesi var bunun ama tamamen ücretsiz. Bir çok kangal üreticisini tanıyorum lakin 500-1000 TL civarında oluyor fiyatları. Gerçekten kaliteli, hem görev hem de tipi olan kangallar. Sürüde mi kullanacaksın?
 
Ynt: Enik arıyorum!!!

Kangal ve akbaş bekçi köpekleri değillerdir. Bağlı kalmak veya küçük alanlarda bakılmak eklem sorunlarına yol açar. Sizin bekçi köpeği almanız daha doğru olur. Aksaray malaklısı olabilir yerli ırklardan. Yabancı ırklardan da alman çoban köpeği veya rottweiler olabilir. Öyle kalite kaygınız olmadığına göre, yüksek bir görev beklentisi de olmadığına göre sahibinden.com ' dan alabilirsiniz. Memlekette olsaydım bulurdum size. Çoban köpeği kırması bir çok yavru var, bazıları da çok sağlam yiğit köpekler oluyor.

Ya da barınaklara bakabilirsiniz. Oralarda da safkan kaçmış, terkedilmiş güzel köpekler bulabilirsiniz.
 
Ynt: Enik arıyorum!!!

Şuan tanıdıklarda enik var mı bilmiyorum ama varsa bile 500-1000 TL arası değişiyor. Gerçekten özenle seçilmiş damızlıklara ait yavrular oluyor. Hani bu fiyatlar uygun diyorsan bir sorayım senin için. Gerçi Ankara ' da çiftliği olan yok ama bir şekilde temin edilir. Fiyatlar devlet çiftliklerinde bile bu aralıkta zaten. Tabi benim önerim yine de barınaklara bak.

Bir de hayat dediğiniz alanda başka hangi canlılar var? Hani alman çoban köpeği, rottweiler, malaklı filan bunlar da sert köpekler kolay kolay boğulmazlar ve özellikle alman çoban köpeği ve rottweiler yavrularını barınaklardan ücretsiz bulman daha kolay. Bu yüzden tavuk, tavşan, kedi, keçi falan filan yok ise, bu tarz köpekleri de tercih edebilirsin.
 
Ynt: Enik arıyorum!!!

Hiç bir köpek sürekli bağlı olmamalı. Köpekleri enerjilerini atacak şekilde gezdirmek gereklidir. Kangal ve akbaş cinsi köpekler sürü koruma yani bekçi köpeğidir. Sürü koruma ve sürü gütme ayrıdır. Kangallar genel olarak malaklı cinsi köpeklerden daha ufakcadır. Ama malaklılarında düzgününü bulmak lazım. Çünkü bu köpeklerin bazı soyları ingiliz mastiflerine dayanıyor. Bu işi ticaret için yapanlardan temin edilir. Ama fiyatı 500 den başlar nereye kadar gider belli değil. Sitede varsa elbet vermek isteyen çıkar. Ama artık herkes parayla vermek istiyor.
 

Benzer Konular