meyvelerin illaçlanması

selam arkadaşlar. ben ığdırda kaysı ve elma yetiştiriyorum , elma ağacının çok illaç kullanmak gerekli malum hertürlü mücadelede elma hassas. geçen gün bir sitede okudum tarım illaclama suyunun ph ' sının 5,5 ile 6,5 olması gerekliymiş , eger bu sekilde olmaz ise 7 ve uzeri olursa tarım illacları etkisini cok düşürüyormuş 21 günlük ilacın etkisi 1-2 saate düşüyormuş. suyun ph ' sınıda sitrik asitle düşürmek mümkünmüş bu şekilde yapan varmı bilgilerinide benimle paylaşırsa sevinirim. teşekkürler
 
Ynt: meyvelerin illaçlanması

maliyette onemli tabiki malum çifciler olarak girdilermiz fazla. sitrik asitin zararı yoksa ben denemek istiyorum, çünki bu yıl elmalara illacını hiç kacırmama rağmen yanak kurdu düştü biraz araştırdım ve bu yontem işe yarar gibi gozukuyor. burada ziraatçiler 100cc. illac atmam gereken yere 150cc. at bişe kalmaz diyor denedik sonuç hüsran. eğer bu konuda deneyimi olanlarda varsa yardımını bekliyorum.
 

Benzer Konular