12.10.2014 - 02:30 | Son Güncelleme: 11.10.2014-23:46
Milliyet.com.tr »
Gündem »
Haber
Türkiyenin ilk Kurbanı!
Anne ve babası klon olan Türkiyenin ilk boz buzağısı dünyaya geldi. Buzağıya, Kurban Bayramında doğduğu için Kurban adı verildi
SEBİLE ÇETİN Bursa DHA
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde Kiraz adlı klon boz ırk ineğin Efe adlı klon boz boğanın spermaları ile döllenmesi sonucu Türkiyenin ilk anne ve babası klon olan Kurban adlı boz buzağısı dünyaya geldi.
Hastalıklara dirençli
Yerli genlerin korunması için uygulanan Türkhaygen-I Projesi kapsamında kurulan gen bankasında korunan hücrelerden hayvan üretimi yapılabileceğinin kanıtlandığını belirten UÜ Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Sağırkaya, Boz ırkın dünyada nesli tükense, saklanan hücrelerle mevcut ineklerin yumurtalarını kullanarak yeniden üretebiliriz dedi. Boz ırkın Türkiyeye has bir ırk olduğunu anlatan Prof. Dr. Sağırkaya, sütçü olmayan bu ırkın et üretimi için kullanılabileceğini kaydetti. İthal hayvanlara göre boz ırkın hastalıklara dirençli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sağırkaya, Bu ırkta hayvanların hiçbirinde tüberküloza rastlamadık diye konuştu.
Milliyet.com.tr »
Gündem »
Haber
Türkiyenin ilk Kurbanı!
Anne ve babası klon olan Türkiyenin ilk boz buzağısı dünyaya geldi. Buzağıya, Kurban Bayramında doğduğu için Kurban adı verildi
SEBİLE ÇETİN Bursa DHA
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde Kiraz adlı klon boz ırk ineğin Efe adlı klon boz boğanın spermaları ile döllenmesi sonucu Türkiyenin ilk anne ve babası klon olan Kurban adlı boz buzağısı dünyaya geldi.
Hastalıklara dirençli
Yerli genlerin korunması için uygulanan Türkhaygen-I Projesi kapsamında kurulan gen bankasında korunan hücrelerden hayvan üretimi yapılabileceğinin kanıtlandığını belirten UÜ Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Sağırkaya, Boz ırkın dünyada nesli tükense, saklanan hücrelerle mevcut ineklerin yumurtalarını kullanarak yeniden üretebiliriz dedi. Boz ırkın Türkiyeye has bir ırk olduğunu anlatan Prof. Dr. Sağırkaya, sütçü olmayan bu ırkın et üretimi için kullanılabileceğini kaydetti. İthal hayvanlara göre boz ırkın hastalıklara dirençli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sağırkaya, Bu ırkta hayvanların hiçbirinde tüberküloza rastlamadık diye konuştu.