‘Ajan böcek’le ekonomiye 43 milyon dolar katkı

26.10.2014 - 02:30 | Son Güncelleme: 26.10.2014-0:47

Milliyet.com.tr »
Ekonomi »
Haber


‘Ajan böcek’le ekonomiye 43 milyon dolar katkı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarlalara salınan 19 milyon böceğin, ekonomiye 43 milyon dolar katkı sağladığını bildirdi.

EKONOMİ SERVİSİ

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bakanlığın zararlılarla mücadeledeki silahı ajan böceklerin, kimyasal ilaç kullanımını önemli ölçüde azalttığı belirtildi.

Açıklamada, kimyasal mücadeleye alternatif olan biyolojik mücadelenin, çevreye dost bir yöntem olmanın yanı sıra tarım ve ekonomiye de önemli katkılarda bulunduğu ifade edildi. Baktanlık’tan yapılan açıklamada, 2006 yılında Bakanlığın uçakla ilaçlamayı yasaklamasıyla daha da önem kazanan biyolojik mücadelenin çiftçilerin ilaçlama maliyetlerini yüzde 50’ye kadar düşürebildiğine de işaret edildi.

 
Ynt: ‘Ajan böcek’le ekonomiye 43 milyon dolar katkı

UÖZKAN.77 link=topic=78596.msg930208#msg930208 date=1414504939' Alıntı:
önce öldürüyoz.. sonra parayla alıp çevreye salıyoz.. :)

20 Lİ yaşlarımda idim koca baş çayı kenarında hayvan otlatıyorum, süne ilaçlaması yapılıyor uçak ile, uçak çayın üzerinden geçti ilaç atarak bir süre sonra çayın içinde yaşayan ne kadar böcek türü canlı kurtçuk gibi şeyler varsa kaynadı suyun üzerine ölü olarak .Ne kadar kuvvetli zehir . Yasaklandı bereket o tür ilaçlama.
Tabi her şeyin bir amacı bir anlamı var doğada yaratan onları boşuna yaratmamış doğru iş yapılmalı iyi araştırmalı böceğin düşmanı başka böcek hemde ekonomiye katkı .
 
Ynt: ‘Ajan böcek’le ekonomiye 43 milyon dolar katkı

abi böcek ilaçları, gübreden ÇOK daha tehlikeli, riskli..

DDT ile köyleri-çocukları komple ilaçlamışlar vaktiyle.. bite vs karşı.. şimdi tüm dünyada yasak!

zaten yeni jeton düştüde ekolojik-organik tarım gündem oldu :)