Çorum Bayat Çukuröz Köyünde yangın: 30 ev kül oldu

15.11.2014 - 10:44 | Son Güncelleme: 15.11.2014-11:05

Milliyet.com.tr »
Gündem »
Haber

Haberin wideosu için : http://www.milliyet.com.tr/Milliyet-Tv/video-izle/Corum-da-bir-koy-kul-oldu-b9oFeR7UksAP.html

Çorum ' da yangın: 30 ev kül oldu
Çorum’un Bayat İlçesi Çukuröz Köyü’nde köy caminin lojmanından başlayan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangının ardında gözyaşları sel oldu.

30 evin kullanılamaz hale geldiği köye Ankara, Çankırı, Amasya ve Kastamonu ile ilçelerden gelen 11 itfaiye ve 9 arazöz ile çok sayıda personel yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına katıldı. dumanların yükseldiği soğutma çalışmalarının devam ettiği köyde, eşyalarının bir kısmını kurtaran köylüler gözyaşlarına hakim olamadı.

Vali Yardımcısı Hamdi Bolat da köye gitti. Yangınla ilgili yaptığı açıklamada, 120 haneli Çukuröz Köyü’nde cami lojmanında çıkan yangının kısa sürede büyüyerek çevresindeki evlere sıçradığını söyledi. Bolat, tek tesellinin can kaybı ve yaralanmanın olmaması olduğunu dile getirerek, şöyle dedi:

'Vatandaşlarımız için Türk Kızılayı bölgeye çadır sevk etti. Biz de çadır kurmak için yer tespit çalışmaları başlattık. Acı bir olaydır, yaralar sarılacaktır, devlet tüm imkanlarını seferber edecektir.'

İŞTE KORKUNÇ GECEDEN GÖRÜNTÜLER


Gece alevler yüzünden evlerine yaklaşamayan köylüler sabah olduğunda yanan evlerinin yanına gelerek gözyaşlarına boğuldu. Yangından geriye gözyaşı ve kül yığınları kaldı. Yangında her şeylerini kaybeden Sadık Ceylan ve Mustafa Ceylan isimli baba-oğul, tahıl ambarlarında bulunan kısmen zarar gören buğdaylarını çuvalla topladı.

Diğer yandan kısa bir süre önce hacdan dönen Döne Can ise,ağıtlar yakarak, '60 yıllık baba ocağımız yandı küldü. Allahım bu ne acı diyerek' gözyaşı döktü.
 

Benzer Konular