Dolandırıcıları dolandıran genç

Kuşadası ' nda yaşayan 16 yaşındaki H.K. ' yı arayan teletokatçılar, 'PKK, hesabını ele geçirdi' diye dolandırmaya kalktı. Ancak H.K. ava gidenleri avlayıp 2 bin liralarını aldı.

Lise öğrencisi 16 yaşındaki H.K. ' yı arayıp kendilerini savcı olarak tanıtan teletokatçılar, 'Terör örgütü PKK, tüm hesabını ele geçirdi. Güvenlik için tüm birikimini bize teslim et' dedi.

ÇARPACAKKEN ÇARPILDILAR

Ancak H.K. dolandırıcıları kendi silahı ile vurdu. Teletokatçılara, 'Krediyle aldığım 40 bin liralık arabam var. Hemen satacağım ancak ipoteği kaldırmam için 2 bin liraya ihtiyacım var' yalanını söyledi. Kaz geleceğini umdukları yerden tavuk esirgememeye karar veren dolandırıcılar, gencin hesabına 2 bin lira gönderdi.

'BİLSEYDİM DAHA FAZLA İSTERDİM'

Gelen parayla elektronik tablet alan genç, yaşadığı olayı jandarmaya şöyle anlattı, 'Arkadaşımın babası, yakın zamanda teletokatçılara 15 bin lira kaptırdı, tecrübeliyim. Bir de bu kadar kolay inanacaklarını bilseydim daha fazla para isterdim'

BİR YILDA 11,5 MİLYON LİRA

Sadece İzmir ' de, 2013 başından 25 Kasım 2014 ' e kadar polis kayıtlarına geçen teletokat sayısı 986. Bu vakalarda kaybedilen para ve ziynet eşyası değeriyse yaklaşık 11,5 milyon lira.

http://www.haberler.com/lise-ogrencisinden-telefon-dolandiricilarina-6947785-haberi/
 
Ynt: Dolandırıcıları dolandıran genç

Bana pek inanadırıcı gelmedi ama yazan iyi yazmış :)) bende geçen baharda böyle biri arayıp daha önce kaskomu hayat sigortasımı ne yaptırmışım onaylamışımda efendim 800 kusur gibi bi rakam borcum varmış ödemezsem haviz gelcekmiş vs vs .. Diye aradılar sabırla dinleyip ben öpcek adam arıyom siz beni mi öpceniz dediğimde telefony kapatmıştı kız :)) o grldi aklıma ortalık çakal dolu.
 

Benzer Konular