TürkTraktör’ün ihracat performansı yüzde 48 arttı

23.04.2009
14,004
23,992
35
Bilecik
Ankara ve Adapazarı’nda üretilen traktörleri 130’dan fazla ülkede kullanılan TürkTraktör’ün, geçen yıl ihracat performansı yüzde 48 artışla 712 milyon liraya ulaştı.

TürkTraktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, 2014 yılında ihracat performanslarının yüzde 48 artışla 712 milyon liraya ulaştığını ve bu rakamın 15 bin 866 traktöre tekabül ettiğini söyledi.

Özdemir, İzmir Kültürpark Fuar Alanı’ndaki 10. Uluslararası Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı (Eurosaia AGROEXPO) ve 6. Uluslararası Hayvancılık Teknolojileri ve Süt Endüstrisi Fuarı’na New Holland ve Case markalarıyla katıldıklarını belirtti.

Tarım ve otomotiv sektörünün Türkiye’deki en eski firması olduklarını ve 60 yıldır tarımı yönlendirme ve çiftçilerin verimini artıracak yüksek teknolojiyi uygun koşullarda sunma misyonu taşıdıklarını kaydeden Özdemir, ürünlerini geniş servis ve yedek parça ağı ile 600’ün üzerinde temsil noktasında çiftçiye ulaştıklarını kaydetti.

Sadece Türk değil dünya çiftçisine değer yarattıklarını dile getiren Özdemir, “Ankara ve Adapazarı’nda ürettiğimiz traktörlerimiz 130’dan fazla ülkede kullanılmaktadır” dedi.

Dünyada ve Türkiye’de markalarını, kurumlarını ve ülkeyi temsil etmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren İrfan Özdemir, modern tarım ve gıda üretimine teknoloji sağladıklarını, teknolojinin her geçen gün önemini artırdığını dile anlattı.

İç ve dış pazarda sürekli büyüyen bir şirket olduklarını dile getiren Özdemir, “Geçen yıl ihracat performansı yüzde 48 artışla 712 milyon liraya ulaştı ve bu rakam 15 bin 866 traktöre tekabül ediyor” diye konuştu.

İhracatın yüzde 30’unu Kuzey Amerika’ya gerçekleştirdiklerini kaydeden İrfan Özdemir, Türkiye’deki çiftçinin de Amerika’daki çiftçiyle aynı teknolojiyi kullandığını belirtti.

İç pazarda geçen yıl yüzde 17 büyüdüklerini ifade eden Özdemir, 2015 yılından da çok umutlu olduklarını söyledi.

İç pazarda satılan her iki traktörden biri TürkTraktör’den çıkıyor

Türk traktör pazarının gittikçe büyüdüğünü anlatan İrfan Özdemir, “İç pazarda satılan her iki traktörden biri TürkTraktör’den çıkıyor. Hem Türk hem de dünya çiftçisine değer yaratmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

TürkTraktör, 12-15 Şubat tarihleri arasındaki fuarda New Holland standında ürünlerini sergiliyor.

“Yılın En İyi Bağ-Bahçe Traktörü 2015″ ödülünün sahibi TTJ modeli başta olmak üzere yeni TD4B Bahçe Serisi, çok amaçlı çalışmalara uygun T480S serisi ürünleri veTL665 model ön yükleyiciler fuar ziyaretçilerinin beğenisine sunuluyor.

http://www.dunya.com/
 

Benzer Konular