Yeni Başlıyacaklar Veya Çiftlik Kuracaklar İçin İpuçları Madde'li !!!

[size=medium]İpuçları Başlıyacaklar Baksın Ve Önemlidir.

1-Plan, plan, plan! Herhangi bir cins hayvana bakmadan önce, ne tip bir büyükbaş hayvan aradığınıza karar verin. Ne tip bir çiftlik istediğinize ve nasıl işletmek istediğinize karar vermeden önce, güçlü-zayıf yanlarınızı, piyasadaki fırsat ve tehditleri yazın! Bütün olarak baktığımızda bu sektörde neleri yapmaya kadir olduğunuzu baştan görebilmeye çalışın.

2-Ufaktan başlayın. Yalnız birkaç inekle başlayın ve tecrübe edindikten sonra işinizi büyütün.

3-İlk defa yavrulayan buzağılarınızı elde tutmayın çünkü bunlar yaşlı ineklerin yavruları kadar verimli olmazlar.

4-Bir boğa almaktan mümkün olduğunca kaçının. Suni döllenme özellikle bir öküz tutmak maliyetli ve bakımı zor ve tehlikeli olduğu için icat edildi.

5-Yemlerinizin besin değerini test edin. Hayvanlarınızın besine en çok ve en az ihtiyacı oldukları zamanları bilin.

6-Çit, su ve yem öncelikli ihtiyaçlardır ve siz hayvanları almadan evvel temin edilmesi gereklidir. Bölgenizdeki en iyi sulama alanlarını kullanın, örneğin kış mevsim şartlarının 4 -6 ay hakim olduğu bölgelerde haznelerinde ısıtma sisteminin de olduğu otomatik sulama yöntemi en iyisidir.

7-Hayvanların su kaynağına her vakit erişimleri olduğundan emin olun. Kışın suyu buzlanma ihtimaline karşı sürekli kontrol etmelisiniz.

8-İhtiyacınız olandan daha fazla ot alın. Çok fazla ota sahip olmak diye bir şey yoktur. Sürekli azalan bir ihtiyaç kalemi olduğunu unutmayın.

9-En iyi cins hayvan diye bir şey de yoktur. En çok ilginizi çeken hayvanı ya da size iyi kar getireceğine inandığınız hayvanı alın. Piyasa talebine ve yaşadığınız bölgenin özelliklerine göre seçim yapmak sanırım en doğrusu olacaktır. Örneğin sıcak, nemli bir bölgede yaşıyorsanız o vakit Brahman’ı tercih edebilirsiniz.

10-Hayvan alım-satımlarınızda, hayvan yetiştiriciliği le ilgilenen resmi kurumların belirlediği standartları sağlamanız önemli. Özel anlaşmalarınızda en sağlıklı hayvanı almaya bakın. Hayvanın adaptasyon, atiklik, denge ve istenilen karakteristik özelliklerini göz önünde bulundurarak satın almanızı yapın.

11-İhtiyacınız olanı alın, istediğinizi değil!

12-Herhangi bir sağlık probleminde yerel veteriner hekimlere hızlıca ulaşabilmeniz için kontak bilgilerini alın. Kendi başınıza acil durumların altından kalkamazsınız.

15Yerel veterinerlerle sürü hayvanlarının sağlık programları ve teşvikler hakkında konuşun. Hayvanlarınızı almanızın hemen akabinde hemen iletişime geçilmeli.

13-Buzağılamadan, sağlığa, finansal kayıtlara kadar tüm verilerinizi sıkı kayıt altına alın. Database oluşturun.

14-Çalışmalarınızı mümkün olduğunca düşük maliyetle gerçekleştirmeye çalışın, tüm yıl boyunca bir otlatma programı gerçekleştirmeye çalışın. Mümkünse ineklerinizi kuru araziden uzak tutun ve onları tüm yıl boyunca merada tutmaya çalışın.

15-Kullanılmış ekipmanlar için yakınlarınızdaki bahçe satışlarından faydalanın. İyi anlaşmalar, kelepir mallar yakalamak için ilanlarda gözünüz olsun, yem dükkanlarına ve diğer yerlerdeki dükkanlara uğrayın.
Not alıntıdır genede işinizi görürse ne mutlu bana [/size]
 

Benzer Konular