Saatte 160 Ton su atabilen pompa önerileriniz ?


Merhaba Arkadaşlar.

40000 metrekare (40da) ' lık Çerezlik Ayçiçeği yetiştirdiğimiz arazimize, hem işçiliği azaltmak hem de verimi artırmak için Damla sulama sistemi kurmak istiyoruz.Ancak çözemediğimiz birkaç sorun var.

- Sisteme gereken su miktarı saatte 160ton olarak hesaplandı.Bize traktör arkası sulama dürbünü önerdiler. Ancak sizce, traktörü tamamen bu işe bağlayıp başında beklemek yerine, başka bi çözüm, başka bir bağımsız motor ve pompa yok mudur ? Tüm araziyi maksimum 2 gün, yani 48 saatte sulayabilecek bir pompa.(2günden sonrası bizim için büyük zaman kaybı. Her 10 günde bir tekrar 2 gün su verileceği için)

- Bir de, Toplamda kaç saat su verilmesi gerektiğini nasıl hesaplayabiliriz?

ek bilgiler :
Damlama sistemi toprak üstü
Su kaynağı Tarlanın hemen yanında, yani mesafe yok. Su kaynağı : Drenaj kanalı.
Su basılacak alanda kot (Yükseklik farkı yok)
Tarlada elektrik yok. Seçilen motor elektrikli olamaz.

Yardımlarınız için teşekkürler.
 
Ynt: Saatte 160 Ton su atabilen pompa önerileriniz ?

elektrik yoksa bir pompa alacaksın ona göre bir dizel motor bulup ikisini birbirine monta ettirip kullanacaksın konya civarında eski bmc ford kamyonları kullanıyorlar
 
Ynt: Saatte 160 Ton su atabilen pompa önerileriniz ?

al bi tane işbora yada star traktör 4-5 binliraya bulursun .. hem işine yarar hem su çeker .. ben olsam böyle yapardım .. 3-4 ay su çekip kenara atılacak bişey yerine 2 katı paraya öyle yada böyle bi traktör alırdım ..
 
Ynt: Saatte 160 Ton su atabilen pompa önerileriniz ?

sizin işinizi 6 lık santrifüj pompa görür. bizim 6lık kılınç marka kademesiz üzerinde 250 metreküp/saat yazıyor. kocamaz marka 4 lük kademelide 140 metreküp yazıyor yani size yetmiyor sizin işi 6lık fevkaladenin fevkinde görür..
onu çevirmesi içinde ya çıkma bmc motoru yada stayr gibi bi traktör.
sulama süresini de deneyerek bulmanız en sağlıklısı olur bence çünki sulama süresi toprak yapısı, sıcaklık gibi sebeplerden değişiklik gösterir..
 
Ynt: Saatte 160 Ton su atabilen pompa önerileriniz ?

Başka bir traktör de alsam insan sistemi çalıştırıp gittikten sonra gözü arkada kalır. hala çalışıyor mu, acaba durdu mu, kötü niyetli biri traktöre binip gitti mi.... gibi.

Onun yerine bir dizel motor koyup üzerine pompa taktırmak daha uygun ama,160ton atabilen dizel motorlar çok pahalı.

Eski tip pancar motorlarının saatte 160 ton atanı varmıdır acaba ?
 
Ynt: Saatte 160 Ton su atabilen pompa önerileriniz ?

Ankara ivedikte 1000-2000tl arasında eski kamyon motorlarını calıştırıp veriyolar ama garantisiz tabi... kendimizde o şekilde 10 senedir kullanıyoruz doç motor + arkasında misan v tipi 3kademe pompa var. Bu sekilde bi sistem işinizi rahat görür satte 6-8litre yakar.
 

Benzer Konular