kuraklik mi ? kim demis ?

Eylul ayindan beri bolgemiz icin devlet meteoroloji islerinin yayimladigi kisa ve uzun vadeli tahminleri takip ediyorum. Ne zaman kontrol ettiysem mevsim normallerinde yagis beklendigini soyledi. Ayni kurumun gecmise donuk son uc ay icin yaptigi kuraklik analizi ise ekte bulunuyor.

Her iki metod ile de yapilan hesaplamalarda bulundugum bolgede "olagan ustu kurak" ve "siddetli kurak" olarak adlandirilan, her iki metodda da kurakligin bilinen en ust seviyesi yasanmis. (ne tesaduf biz de yaptigimiz gozlemlerde ayni fikirdeyiz, pek bir hesap ta yapmadik, ciseledi gecti indeksi ile hesapladik bu sene.)

Normalin yuzdesi Metodu haritasinin altindaki skalada "siddetli kurak" ibaresinin altinda "acil durum" yaziyor. Hububat uretiminde surecin devamini belirleyecek ilk evrede "acil durum" yaratacak bir kurakligi yasadik ancak ne bir devlet kurumundan durum bu ama planimiz soyle boyle diye bir bilgi gordum, ne de medyanin konu umurunda... Her hangi bir magazin haberini isitip isitip haftalarca servis eden medya malesef fiilen sizin benim yasadigim, ve muhtemelen ciddi sekilde magdur olacagimiz bu durumu umursamiyor.

Tum bunlara bir de gectigimiz hafta yasanan dusuk sicakliklar eklenince durum hic de iyi gorunmuyor. Hafta sonu arazide kontroller yapacagim ama ayaklarim geri geri gidiyor...

not: gecen gece ruyama girdi, kayak merkezlerinde kullanilan suni kar makinasindan almisiz, yine demire para verdik ama iyi oldu diyerek uyandim...
 

Resimler ve ekler

  • 3aylik_nyi.png
    3aylik_nyi.png
    36.9 KB · Görüntüleme: 162
  • YYuzde03Aylik.png
    YYuzde03Aylik.png
    32.2 KB · Görüntüleme: 79
.
Bazı kanal ve kişileri izleyince " Bu tv Türkiye'de yayınlanmıyor muydu?" yada " Bu adam bizim ülkenin ....nı değil miydi? Acaba nereden bahsediyor?" diyorum.

Lost'u izleyenler hatırlayacaktır, dizide Jack Shephard vardı, hani şu doktor olan. Acaba hangi ada gerçek yada biz gerçek miyiz ikilemini zaman zaman yaşıyordu. Dizide sevdiğim bu karakteri şimdi çok iyi anlıyorum.

İşleri güçleri film olunca eh memleketde Lost'a döner tabi.

Hani bir hikaye var ya...

Adam biri yemiş yemiş en sonunda sıkışmış durumu kurtarmak için, patırtı-kütürtü ayaklarıyla bir gürültü çıkarmış ve diğer yandanda rahatlamış. Etrafındakiler ilk başta anlamsız gibi görülen gürültüye mana vermeye çalışırken kokuyu hissetmiş ve "sesi bastırdın fakat kokuyu ne yapacağız? " demiş.
 
Son düzenleme:

Benzer Konular