antifiriz sorunu

31.12.2015
62
35

arkadaşlar, kış aylarında 285 lere ne kadar antifiriz koymalıyız yani sogutma suyu olarak bütün antifirizlemi doldurulmalı, yoksa yarı su yarı antifiriz mi konmalıdır?
 
ürünün özelliğine bağlı..
en sağlamı koyduğun antifrizi ölçmek..
Bazı ürünler yarı yarıya bazıları %35 su ile
dayanımı artıyor..
öncelikle aracınıza ne kadar ve kaçlık antifiriz koyduğunuza dikkat edin koyarken ambalajında neye ne kadar konması gerekiyosa o kadar koyun mesela 1 litrelik antifşrizde özelliğine göre yüzde 30 koymanız gerekebilir eksi 40 dereceliks e hepsini koyarsanız radyatör görevini yapamaz koyulan her antifirizin kendine has özelliği olduğundan okumadan antifiriz koymayın..
Yazımın bile birazına su kattım
 
Ben Petrol Ofisinin antifrizini aldım arabaya da traktöre de. Belli oranlarda kaç dereceye koruduğuna dair bir tablo vardı üzerinde. Ama çok incelemedim. Traktör zaten antifrizliydi, suyu boşaltıp 3 lt antifriz koydum ve ardından antifrizli suyu ekledim üzerine sanırım 3 te 1 inden fazlası antifiriz oldu. PO'nun sitesinden buldum böyle oluyormuş anti.PNG
 
Son düzenleme:
Biz ölçeriz -25 e göre olmalı dedi ustam küflenme ve kireçlemeye karşı eğer - 25 ten az olursa yine kireçleme ve küflenme yapabilir dedi

Ben devamlı antifiriz kullanırım traktörlerde pırıl pırıl motorun içi ve soğutma sistemi , hiç antifiriz kullanılmamış bir motora sonradan antifiriz koyulursa zaten kabartır küf ve kireci radyatörü tıkar ve kullanılmaz hale getirir kireç ve küflenmenin kabarttığı ince yerleri delebilir bile, onun için devamlı antifiriz kullanmak gerek motorun sağlığı için .
 

Benzer Konular