ERKUNT TRAKTÖR, TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 356’NCI ŞİRKETİ OLDU

11401132_118520905148826_1723401464233730578_n.jpg


ERKUNT TRAKTÖR, TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 356’NCI ŞİRKETİ OLDU


Erkunt Traktör, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) her yıl belirlediği ilk 500 sanayi kuruluşu listesinde bu yıl 15 basamak birden yükselerek, Türkiye’nin en büyük 356’ncı şirketi oldu.

Tasarımın öneminin giderek daha çok dillendirilmeye başladığı bu yıl, yerli tasarım traktörleriyle 13 yıl önce Türkiye’de öncülük yapan Erkunt Traktör, üretim, satış ve ihracattaki başarısını İSO ilk 500 listesindeki sıralamasıyla perçinledi.

Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, hedeflerinin yalnızca satılan traktör sayısını yükseltmek olmadığını, aynı zamanda satılan her traktörün en konforlusunu, en tasarruflusunu ve en güçlüsünü yaparak, çiftçilerin hayatında bir fark oluşturmak olduğunu söyledi.

Erkunt’un, kurumsal prensibi olarak nitelendirdiği bu anlayışı tüm çalışanlarının benimsediğini ve bu doğrultuda ilerlediklerini kaydeden Erkunt Armağan, ar-ge çalışmalarının merkezine teknolojik gelişmelerin traktörlere adaptasyonu kadar, çiftçilerin istek ve önerilerini de koyduklarına dikkat çekti.

HEDEF DÜNYA PAZARI

İSO 500 sıralamasında her geçen yıl bir önceki yıla göre daha yukarıda yer alarak, doğru hızda ve sağlam adımlarla ilerlediklerini belirten Zeynep Erkunt Armağan, “Bu başarı en çok ar-ge faaliyetlerimizin bir sonucu olmakla birlikte, dinamik ve genç yapımızın, sürdürebilirlik, yalın felsefe ve istihdamda cinsiyet eşitliği çalışmalarımızın da elle tutulur sonucudur. Hedefimiz sadece Türkiye’de büyümek değil. Aynı zamanda ArmaTrac markamızla da dünya pazarında ciddi bir yer edinmeye başladık. Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’ya yaptığımız ihracat ile hem ülke ekonomisine önemli katkıda bulunuyor, hem de bir Türk markası olarak dünya markaları arasındaki yerimizi günden güne sağlamlaştırıyoruz. Sadece Türkiye’de değil, dünyada var olduğumuz tüm ülkelerde çiftçinin taleplerine kulak verip, her ülke için en doğru traktörü üretmeyi hedefliyoruz” ifadesini kullandı.

RAKAMLARLA ERKUNT TRAKTÖR


ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazanan ilk ve tek traktör markası olan Erkunt Traktör, Türkiye’nin ilk yerli tasarım traktörü olarak hayata geçtiği 2003 yılından bu yana hızla büyüyor. İlk başta 2 model üretimiyle sektöre giriş yapan Erkunt Traktör, bugün birbirinden farklı 90’nın üzerinde model ile çiftçilere hizmet veriyor. 2010 yılından beri Türkiye traktör pazarında 3’üncü sırada yer alan Erkunt Traktör, üretimlerinde kendi lisansını kullanmakta ve AR-GE’ ye en çok kaynak ayıran 100 şirket arasında yer almaktadır.

ArmaTrac markasıyla 2007 yılında ihracata başlayan Erkunt Traktör, Ortadoğu, Avrupa ve Afrika’da hızla büyüyen satış rakamlarına ulaşmıştır. Erkunt Traktör, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi, ISG-OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikâyet Yönetimi Standardı Belgesi ve tüm traktör modellerine Avrupa Birliği Homologasyon Raporu’na sahiptir. ekonomi bakanlığı’nın desteklediği tek marka programı olan Turquality’e kabul edilen ilk ve tek traktör markası olan Erkunt Traktör, Turqum kapsamına alınan ilk yerli şirket unvanını da taşımaktadır.
 

Benzer Konular