SİMANGUS HAKKINDA

Selamlar, yabancı bir kaynaktan Simangus ile ilgili makalenin yapmış olduğum çevirisidir.

IRKIN KÖKENİ
Simangus ırkı, Simental'in Angus veya Red Angus ile üstün niteliklerini birleştiren melez bir hayvana yönelik bir talep doğrultusunda 20. yüzyılın sonlarında ortaya çıkmıştır. Bu çaprazlama yüksek performans ve yüksek piyasa kabul seviyeleri olan bir sığır melezi oluşturmuştur. Simangus ırkı, her iki ana ırkın en iyi özelliklerini birleştirir. Angus ve Red Angus'un et kalitesiyle, kalın derisi ve renk özellikleriyle Simental'in üstün kilo alımı, kas gücü, et verimi ve materyal özellikleri birleşmiştir. Bu ırkların karışımlarının popülerliği, boğalar ve dişileri için Simental ve Angus/Red Angus'un çeşitli kombinasyonları ile güçlü bir talep yarattı. Tescilli bir Simangus hayvanı 1/8 ila 7/8 Simental ve 1/8 ila 7/8 Angus/Red Angus arasında bulunmaktadır.

FİZİKSEL TANIM
Simangus, katı siyah veya kırmızı renktedir. Olgun boğalar 1000 kg ila 1300 kg arasında değişirken, olgun ineklerin ağırlığı 500 kg ila 600 kg arasında değişir.

ÖZELLİKLERİ
Simangus ırkı, yüksek doğum kolaylığı ile ileri laktasyondaki dişileri dahi teşvik eder. Bu dişiler mükemmel doğurganlık ve sağım kabiliyeti sergiler. Mükemmel karkas kalitesi, yüksek et verimi ve et kalitesi ile bilinirler. Ömürleri boyunca birçok buzağı üretirler. Çok uysaldırlar ve herhangi bir işlem kolaylıkla yapılabilir. Simangus, otlaklardan çok iyi faydalanabilmektedir. Simental ve Angus/Red Angus soylarında çok yüksek değerli genetiği temsil eden seçilmiş dişiler, tohumluk ve sığır eti endüstrisi için mevcut en değerli genetik paket olma potansiyeline sahiptir.

USDA'nın Et Hayvanı Araştırma Merkezi Rapor 22'ye göre Simangus ırkının buzağılama kolaylığı, karkas ağırlığı, kilo alımı, erken ergenliği ve yemden yararlanma açısından birinci sırada yer aldı. Simangus, bugün tüketicilerin talep ettiği ürün olan, yağsız, lezzetli ve ekonomik olarak üretilmesi için tasarlanmıştır.

AMERİKA'DA KALKINMA
Simangus sığırları, Birleşik Devletlerin dört bir yanındaki birçok çiftlikte çok popüler hale geldi. Amerikan Simental Birliği, Simangus cinsini tasarladı. Birlik, 1971'de kuruldu. Simangus, Amerikan Simental Birliği tarafından federal olarak ticari marka altına alınmış bir ünvandır.


Alıntıdır..
 

Benzer Konular