Komsu tarla sahibinin bana yaptigi zarar

23.04.2009
14,004
23,992
35
Bilecik

Bayram bayram moralim bozuldu
Onceden yulaf vardi sonra misir ekerken yaptigi zarar bugdayin yulafli olusu serpme ekim yapinca binim trlayada ekmis
eadd25571212ee42be2cf90e3049e7ee.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: fatihcastle
Sizinki yine iyi bizimki tarlaya kabak ekmiş son sıra yıl ekmek için kazayağı tarlaya sigmamis toncu da sürmüş kazayağı nin yarışı bizim tarladan gidiyor tonc yok ....
Başka bir tarlada komşu tarla satıldı eskiden dedelerimizin koyduğu 30 yıllık yolu sürdü 5 kişi mağdur adama ölçüm yaptır yolu biz bırakalım dedik onudami yapmadı ....Aç gözlülük toplasan 200 M2 yol payı bırakacak ... O yolu sürdüğünde kendiside başkasının tarlasından geçerek geliyor onudami anlamıyor ...
 
1- Ceza Hukuku Bakımından;
mala zarar verme (kasten) işlenen bir suçtur. Kastım yoktu der, ve takipsizlik kararı verilir. bundan bir sonuç alamazsın.

2- Özel Hukuk Bakımından,
maddi tazminat davası açabilirsin. uğradığın zararı belirtmen lazım.
faiziyle birlikte o kişiden bu parayı alırsın.
- ayrıca o kişi, mahkeme masraflarını da öder.
- ve dahi, davanı bir avukatla takip edersen, o kişi 1,500 TL civarı gibi bir avukat masrafı da öder. eğer tanıdık bir avukat varsa, o avukata şunu söyle: ben sana hiç para vermiyeyim veya (dava açma masrafını vereyim) tazminatı ben alırım, sen de avukatlık ücretini alırsın, ben sana başka para vermem." de, anlaşın senden vekaletname ücreti ile dava açma masrafları çıkar (avukat ile anlaşmana göre) tazminat ücretini sen alırsın, vekalet ücretini de avukat alır.
muhtemelen 3000 TL gibi bir para ödettirirsin o kişiye...
 
  • Beğen
Tepkiler: dernekkirili
e28884d290efb2248abb5a488f26dd62.png



Geçen ay benimde başıma geldi toplulaştırma sonucu x kişinin eskiden 3 dekar olan tarlasını benim tarlaya ekleyip 85 dekarlık tek parça tarla yaptılar bende çerezlik ayçiçeği ektim ektikten sonra geldi vay ora benim babamın malı vay sen nası sürersin ben devlet mevle tanımam ektirmem dedi gizlice gitmiş 3 dekarlık alanda ki ayçiçeğini komple yolmuş, jandarmaya gittim jandarma kem küm etti tesadüf ya gece kahveden eve gelirken karanlık sokakta denk geldi ver allahım ver iyice yumusattım sonra şikayet etti ben o saatte kahvedeydim dedim kahveciyi şahit ettik şimdi bırak devleti tanımıyorum diyen adamı 2 yan parselde ki tarlasını sulamaya gelirken önce benim işlerimi halletmemi bekliyor dayak cennetten çıkmıştır bu net arrık :)
 
  • Beğen
Tepkiler: sersoy38

Benzer Konular