Pancar da Ot Problemi

S.a arkadaşlar hepinize hayırlı günler.Pancarda yabani otla mücadelede hangi işlemleri uyguluyorsunuz.Attiginiz ilaçların isimleri kaç yaprakken kaç sefer uygulama yapıyorsunuz.Araçapa kaç sefer çekiyorsunuz? Yüksek verim için yaptığınız uygulamalar nelerdir? Tavsiyelerinizi bekliyorum saygılar...
 
  • Beğen
Tepkiler: huseyin5450
1-Yabani ot mücadelesi başlangıcı pancarın ekiminden 10 gün öncesinde başlar. Hiçbir şekilde ekimden 10 gün öncesine kadar taban gübresi uygulaması yapmayın. Erken uygulanan taban gübresinin büyük kısmı otlar tarafından kullanılır.
2- Ben taban ilacı kullanımını önermiyorum. İlaçlar gereksiz pahalı. Ama kullanmak isterseniz metamitron bazlı ilaçlar kullanılabilir. Goltix, Googles gibi.
3- Gerektiğinde 1 ya da 2 kez yüzey ilacı kullanın. Ancak ilacı atarken içine hiçbir gelişim maddesi katmayin. Aminoasit, iz element vs gibi. İlacı kendisiyle atın.
4- Gerektikçe ara çapası yapın. Ara çapasi ot olmadığında bile yapılabilir. Eğer mevsim çok yağışlı geçmişse ve pancarın kökünde kararma gibi değişimler görüyorsanız toprağı havalandirmaniz gerekir. Sıra arasında ot varsa zaten aracapasi uygulanır.
5- Mümkünse pancar çıkış yaptıktan sonraki ilk 2-3 hafta içerisinde ot mücadelesi bitmelidir. Bu süreçte günlük takip edilmesi gerekiyor.

Ot tarlanın öz evladıdır. Tarla önce otu, sonra pancarı besler. Eğer ot varsa pancariniz beslenemez. Otlar pancardan 3 kat daha fazla besin tüketirler.

Bizim buralarda bir söz vardır. Dağdaki otun gölgesi bağdaki ürüne zarardır, derler.
 
  • Beğen
Tepkiler: hydrbezirci

Benzer Konular