Merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım çilek tarlası yapmak istiyorum ve bunu emeğimin karşılığını alabilmem adına 10 dönümden fazla olmasını istedim. Fakat daha önce hiç çilek yetiştirmedim Çorum/İskilip'in bir köyünde büyüdüm şuan orada yaşamasamda özellikle toprağının verimli olduğunu düşündüğüm için orada yapmaya karar verdim. Hiç bir iş yapmadığım için köyde kalmam sorun olmaz 8 ay gerekiyorsa köyde kalırım.
Öncelikle tarla konusundan başlayalım bizim 50-60 dönüm civarında tarlamız var fakat 3-12 dönüm arasında parça parça farklı yerlerde ve engebeli tarla yapısı olduğu için problem var. O yüzden köyden tarla araştırıyorum fiyat dönüm başına 1 ₺ civarında fakat köy sakinleri genelde yaşlı olduğu için tarlalarını satmak istemiyorlar. Kiralama fikri geldik aklıma kira fiyatları da makul seviyede, satın almaya çalışıp eğer satmazsa kiralamak mantıklı geldi.
Köyde hayvanlar salma bir şekilde başı boş tarlalara sürülür arpa,buğday kaldırıldıktan sonra o yüzden tel ile çevirmem gerekiyor, tel örgü deyince korkuyorum çünkü herkesin ağzından çok pahalı sözü geliyor, 14 dönüm araziyi maliyet olarak ne kadara yapabilirim, tarla şekli ve etrafının m² ölçüsünü yazacağım. Araziyi kiralamış olsam 10 yıllık bir sözleşme yapabilir miyim ? 10 yıl kiralamaktan cayamayacağı bir sözleşme yapılabilir mi ? Çünkü adamın tarlasına uzun ömürlü çilek ve tel örgü yapıyorum.. Tabi bunlar eğer kiralamak zorunda kalırsam büyük ihtimalle satın almayı düşünüyorum. Tarlanın şeklini atıyorum..
Yazdıklarımdan da anlaşıldığı gibi çok fazla bir bilgim yok fakat suya atlamadan da yüzmeyi öğrenemiyorsunuz.. Aklımda ki soruları gidermeme yardımcı olursanız çok mutlu olurum, teşekkür ederim.. Cevaplarınızı bekliyorum.
Öncelikle tarla konusundan başlayalım bizim 50-60 dönüm civarında tarlamız var fakat 3-12 dönüm arasında parça parça farklı yerlerde ve engebeli tarla yapısı olduğu için problem var. O yüzden köyden tarla araştırıyorum fiyat dönüm başına 1 ₺ civarında fakat köy sakinleri genelde yaşlı olduğu için tarlalarını satmak istemiyorlar. Kiralama fikri geldik aklıma kira fiyatları da makul seviyede, satın almaya çalışıp eğer satmazsa kiralamak mantıklı geldi.
Köyde hayvanlar salma bir şekilde başı boş tarlalara sürülür arpa,buğday kaldırıldıktan sonra o yüzden tel ile çevirmem gerekiyor, tel örgü deyince korkuyorum çünkü herkesin ağzından çok pahalı sözü geliyor, 14 dönüm araziyi maliyet olarak ne kadara yapabilirim, tarla şekli ve etrafının m² ölçüsünü yazacağım. Araziyi kiralamış olsam 10 yıllık bir sözleşme yapabilir miyim ? 10 yıl kiralamaktan cayamayacağı bir sözleşme yapılabilir mi ? Çünkü adamın tarlasına uzun ömürlü çilek ve tel örgü yapıyorum.. Tabi bunlar eğer kiralamak zorunda kalırsam büyük ihtimalle satın almayı düşünüyorum. Tarlanın şeklini atıyorum..
| Arazi şekli bu şekilde biraz engebeli fakat çok fazla değil güney cephe güneşi en çok alan cephe oluyor. İşaretlemiş olduğum yerde şuanda su var, su kuyusu falan açılmamış ama su kendiliğinden yer yüzüne çıkıyor o yüzde fazla derine inmeden suyu çekebileceğime inanıyorum. Güneş enerjili su pompası buldum onu kullanacağım. Fakat aklıma takılan sorulardan bir tanesi de sistemin nasıl işlediğini bilmediğim için tarlayı damla sulama ile sulamak istiyorum su deposu aşağıda olursa sıkıntı olacak, su deposunu yukarı koymam lazım söylediğim gibi biraz da engebeli. Kuyunun 15 metre olacağını düşünürsek 180 metre de yer yüzünde yukarı koyacağım depoya çıkarmam gerekiyor bunu nasıl hallederim ? Ayrıca depoyu yukarı koyduğumda tanzikli olmasına ihtiyaç duyacak mıyım depodan suyu açarak damla sulama yapabilecek miyim ? Ayrıca arazinin etrafını harita üzerinden ölçtüm 500 m² geldi %10 yanılma payı koyarak 550 m² varsayalım tel örgü maliyeti hakkında bilgisi olan var mı ? |
Yazdıklarımdan da anlaşıldığı gibi çok fazla bir bilgim yok fakat suya atlamadan da yüzmeyi öğrenemiyorsunuz.. Aklımda ki soruları gidermeme yardımcı olursanız çok mutlu olurum, teşekkür ederim.. Cevaplarınızı bekliyorum.