Arkadaşlar Zetor markasını 1990 yılından beri takip ediyorum. Amasya'nın Toklucak (eski adı Oluz) Köyü'nde çokça kullanılıyordu ben de oradan tanıyorum. Çok harika bir makine. Özellikle iniş aşağı ağır yükler önünde çok iyi direniyor. Sulu gömlek, çok devirli ve çift yönlü kuyruk mili , muhteşem tork rezervi falan harika. Hassas değil tam Türk çiftçisine göre. Tek kusuru operatör koltuğu nispeten yüksekte kaldığı için yamaç arazide acemi kullanıcıyı korkutuyor. Yanlış anlaşılmasın çok dengeli ama bir Same kadar alçak değil kastettiğim o. Böylesine güzel, sloganıyla anlatmak gerekirse ' Kaya gibi sağlam Boğa gibi güçlü' bir traktörü Anadolu Grubu neden markaları arasına katmaz anlayabilmiş değilim doğrusu. Sırf arkasında çok sağlam bir firma olmadığı için haksızlığa uğruyor diye düşünüyorum. Pekala tıpkı Deutz-Fahr gibi Türkiye'de fabrikası kurulabilir, istihdama da katkı sağlanabilirdi. Ticaret farlı bir konu tabi ki önemli olan sadece kaliteli mal satmak değil para kazandıracak mal satmak. Zetor hem kaliteli hem de kar getirecek bir marka halbuki. Ek'teki dosyalarda 2000 li yıllarda gelen traktörlerin broşürleri var, bakarsınız. Bu konu hakkında mağduriyet yaşayan çok sayıda çiftçi mevcut. Yedek parçayı Yunanistan' dan getirten insanlar bile vardı bir ara. Çorum-Amasya bölge bayisi bayağı traktör sattı zamanında ve alanlar çok memnunlardı ama yedek parça korkusu birçoğunu soğuttu bu markadan. Ek'teki dosyalarda Motor kesitleri de var incelersiniz.
Resimler ve ekler
-
zetor-forterra-en.pdf108.9 KB · Görüntüleme: 25
-
zetor-proxima-en.pdf107.8 KB · Görüntüleme: 23
-
zetor-proxima-plus-en.pdf106.8 KB · Görüntüleme: 17
-
Sectional%20view%20engine%20on%20TECHAGRO%202006.pdf571.6 KB · Görüntüleme: 12
-
proxima-8441.jpg24.1 KB · Görüntüleme: 139
-