Hattat 255 lerde mf 255 ler gibi ceerli difransiyal yok 240 arkasi var jantlardaki porya akis gobeklerine kafam takildi fabrikasini aradim olmadigini ve saft cikisinin arka sol kovandan oldugunu soylediler bu beni uzdu acikcasi neden ceer ve arasanzuman koymadiklarina uzuldum boyle piyasaya cikarsa tutulmaz fren ve saft kesme olayi yasanir
Hattat 255 lerde mf 255 ler gibi ceerli difransiyal yok 240 arkasi var jantlardaki porya akis gobeklerine kafam takildi fabrikasini aradim olmadigini ve saft cikisinin arka sol kovandan oldugunu soylediler bu beni uzdu acikcasi neden ceer ve arasanzuman koymadiklarina uzuldum boyle piyasaya cikarsa tutulmaz fren ve saft kesme olayi yasanir
Valla bilmiyorum bu 240 lik kac bg olucak eger 60 58 bg civarındaysa 4*4 lük alınır yaaa ne bılım 4*4 ihtiyaç bence
kardesim 60 beygir ceersiz motor difransiyal dagitir surekli 49 beygir 240 lara dayanmiyor ayni arka255T 4x2 olanı benim işi görür heralde senedde 40 - 50 dönüm yer ekiyorum 10 - 15 dönümde biçiyorum geri kalan zamanda da sağa sola gitmek amaçlı 240S de işimi görür ama rampada çok beğenmiyorum çekişli ama 255T daha ciğerli olur gibime geliyor bizim toprak yapısı çok sert 4x4 olanı rampada 4x2 gibi gitmez yolda da az yakan traktör lazım bana
Fabrika nın muhendisi yok trakkulup un var [emoji846]kardesim 60 beygir ceersiz motor difransiyal dagitir surekli 49 beygir 240 lara dayanmiyor ayni arka
Buna çok güldüm [emoji1]Fabrika nın muhendisi yok trakkulup un var [emoji846]
Fabrika nın muhendisi yok trakkulup un var [emoji846]
[emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] Tamam muhendis sensin, fabrıkaya sole bole bole dıye sızın muhendis ler bılmıo bak de emi.... Bole yapın bak de not... Ben hıc arka dagıtan mf gormedim senelerdir mf135 ler cersiz ne arka dagıttıgını ne bişi... Mf pinyon fiat cer kullanıo bılıorm[emoji846] tff de teknısyen olmak onemli deil ki git muhendis ol tff de de sonra gec karsıma...Senin neyin var ne konusuyorsun traktorun neyinden anliyorsun 2 senedir TTF de teknisyenlik yapiyorum beni taniyan bilir bosa belese konusuyorsun sen nesin kimsin. Sacma sapan konusuyorsun ceer pinyon dislilerinin neye yaradigini biliyormusun ne icin kullanildigini biliyormusun aktarma organlarinin yukunu ve hizini 3/1 oraninda dusuren motoru sanzumani aynamahrutiyi yormayan ve fren balatalarinin sagligini ve omrunu uzatan ceer dislisini bilmek icin muhendis olmaya MAKINA TEKNISYENI olmaya gerek yok cahil olmamak kurukafa olmamak yeter insanlarin bilgilerine kulak vermek yeterli tamammi guzel kardesim. 1982 den beri uretilen 240 in diferansiyali haladaha 2018 olmus ceer dislisi yok ve hala daha iskence gibi fren sistemi surekli aynamahruti problemi 2615 mf 240 disk vs vs ceer bulunmayan motorlarin freninden memnun olan varmi acaba difransiyal dagitmadim diyebilecek varmi sende birsey biliyormus yirtik dondan cikarmis gibi konusuyorsun fakat bir 255 mf nin difransiyal dagittigini duyan freninin tutmadigini duyanlar varsa ben bu sektoru birakirim bu kadarda iddaliyim bizim milletimiz somurulmeye alismis yahu benim hattatla ne isim var bunu alacak ciftci kullanacak fakat 4 4 luk olsa ariza yapmasa saglam bi makina olsa diye tavsiyede bulundum fabrikasina. Ne var yani bunda ceersiz motoru alacak adam hergun kiciyla basiyla ugrasacak sanayide surekli karsilastigimiz durumlar. Insanlara dogru bilgiyi akrmtarmak dogru yonlendirmek sucmu yani hattatda cok muhendis olsaydi uzel kalitesinde motor uretirlerdi heryeri kaydirmasyon tasarlanmis. Fakat new hollanda bir bak istersen caseye bir bak tamammi bedava konusup olmuyor bu isler.
Uzelin arkayı şanzımanı kim uretiyordu, cvp alayım?Senin neyin var ne konusuyorsun traktorun neyinden anliyorsun 2 senedir TTF de teknisyenlik yapiyorum beni taniyan bilir bosa belese konusuyorsun sen nesin kimsin. Sacma sapan konusuyorsun ceer pinyon dislilerinin neye yaradigini biliyormusun ne icin kullanildigini biliyormusun aktarma organlarinin yukunu ve hizini 3/1 oraninda dusuren motoru sanzumani aynamahrutiyi yormayan ve fren balatalarinin sagligini ve omrunu uzatan ceer dislisini bilmek icin muhendis olmaya MAKINA TEKNISYENI olmaya gerek yok cahil olmamak kurukafa olmamak yeter insanlarin bilgilerine kulak vermek yeterli tamammi guzel kardesim. 1982 den beri uretilen 240 in diferansiyali haladaha 2018 olmus ceer dislisi yok ve hala daha iskence gibi fren sistemi surekli aynamahruti problemi 2615 mf 240 disk vs vs ceer bulunmayan motorlarin freninden memnun olan varmi acaba difransiyal dagitmadim diyebilecek varmi sende birsey biliyormus yirtik dondan cikarmis gibi konusuyorsun fakat bir 255 mf nin difransiyal dagittigini duyan freninin tutmadigini duyanlar varsa ben bu sektoru birakirim bu kadarda iddaliyim bizim milletimiz somurulmeye alismis yahu benim hattatla ne isim var bunu alacak ciftci kullanacak fakat 4 4 luk olsa ariza yapmasa saglam bi makina olsa diye tavsiyede bulundum fabrikasina. Ne var yani bunda ceersiz motoru alacak adam hergun kiciyla basiyla ugrasacak sanayide surekli karsilastigimiz durumlar. Insanlara dogru bilgiyi akrmtarmak dogru yonlendirmek sucmu yani hattatda cok muhendis olsaydi uzel kalitesinde motor uretirlerdi heryeri kaydirmasyon tasarlanmis. Fakat new hollanda bir bak istersen caseye bir bak tamammi bedava konusup olmuyor bu isler.
Dişli grubunu hema dıe bılıyormUzelin arkayı şanzımanı kim uretiyordu, cvp alayım?
Ayrıca nh de çalışıyormussun cıvata sıkmasını bilmiyormu bunlar heryeri gevşek yağ kaçırıyor
Ben 20 yılda 4 mf eskittim ne hars ın h sini ne erkuntun e sini gördüm bir yerinde arka kovan dişli grbu hidrolik hemaydıDısli grubunu hars uretiyordu govdeyi erkunt dokuyordu son uretimlerini döktas yapiyordu isleme grubunuda hema yapiyordu oldumu kardeş ???
[emoji23] [emoji23] [emoji23]Ben 20 yılda 4 mf eskittim ne hars ın h sini ne erkuntun e sini gördüm bir yerinde arka kovan dişli grbu hidrolik hemaydı
Sen civataları iyi sıkıstır kardeş diğer konuları boş ver
Ben 20 yılda 4 mf eskittim ne hars ın h sini ne erkuntun e sini gördüm bir yerinde arka kovan dişli grbu hidrolik hemaydı
Sen civataları iyi sıkıstır kardeş diğer konuları boş ver
üretimi devam ettirmek için 2006 dan sonra Batık zamanlarında nerden ne buldularsa topladılar dönen tezgahları sen bilmezsin boş ver celallenmeye gerek yok üzmeyelim birbirimizi20 yil kullandigin traktoru bir daha incele arkasinda uzelin urettigi motorlarda erkunt yazmayanmi var ? Disli gurubu hars olmayan mi var isleme tezgahinda bloklari isleyen ve hidrolik pompalari hemanindir bazilarinin hidrolik bloklari demisas tir en son cikan sanziman bloklari doktastir simdi bunuda aklina sok tamammi
üretimi devam ettirmek için 2006 dan sonra Batık zamanlarında nerden ne buldularsa topladılar dönen tezgahları sen bilmezsin boş ver celallenmeye gerek yok üzmeyelim birbirimizi