PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Ekim-Dikim Ekipmanları
Kombine Mibzerler? (avantaj-dezavantajları)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 909527" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: Pòttinger Yeni Seri Kombine Mibzerler ve Yenilikleri</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Toprak işleme aksamı firmalara göre değişiklik gösteriyor ama çok büyük bir oranla 'dik rotovatörler'e göre tasarlanıyor sistemler. Ayrıca öyle mibzeri de söküp tek başına kullanma imkanın çoğunlukla yok. Traktöre doğrudan bağlanabilmek için lift-pack denilen bağlantı aparatlarını alman gerekiyor. </p><p></p><p>Burda asıl sorun, kombine ekipman değil aslında. Kombine ekipmanı kullanabilecek kapasitede traktör sıkıntısı. Mesela videodaki kombineleri her yerde hakkı ile çekebilecek bi traktörün 130-140 hp minimum güç ihtiyacı ve yine minimum 6 ton gibi bi ağırlığa gereksinimi var. Çünkü kombinenin kendisi 2.5-3.5 ton arası geliyor. Bu ağırlıkta bi aleti de 4 tonluk bi traktörle taşıma imkanı olmayacağından normal çiftçiler için şu an için ulaşılması uzak bi hedef. </p><p></p><p>Fiyat konusuna gelirsek İshak Abi, Pahalılar. Bayağı pahalılar. Kaliteli ithal bi kombine orta halli (60-70 hp) sıfır bir çiftçiler motor parası diyebilirim. Hayır bir de normal ekipmanlar gibi hızlı birşey değil. Denedim, olmadı satıyorum dediğinde çok ciddi zarar etmeyi daha en başından göze alman lazım. </p><p></p><p>Sitede @Dustero kullanıcı adlı Süleyman kardeşimizde var mesela. Amazone ' un iyi makinalarından biri. 2. El Tertemiz makina. Şu an duruyor mu bilmiyorum ama fiyatını gayet uygun (60.000 lira) yazmış olmalarına rağmen uzun süre alıcı bekledi çünkü he deyince müşterisi bulunabilen bir ekipman değil. Değerini ancak, kıymetini bilen anlar. </p><p></p><p>Ha 14 numara bi üçlü pulluk olsaydı, şimdiye kadar 10 kere, hem de sıfır fiyatından yükseğe satmışlardı. Çünkü Türkiye ' deki çiftçi profilinin %90 ' ı, 100 hp altı motor sahibi, amazone ' un daha adını duymamış, ekipman referansı kahve muhabbetleri, gübreleme bilgisi komşunun tarlası olan maksimum 200 dekar yer işleyen Ahmet Emmi hala..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 909527, member: 21067"] [b]Ynt: Pòttinger Yeni Seri Kombine Mibzerler ve Yenilikleri[/b] Toprak işleme aksamı firmalara göre değişiklik gösteriyor ama çok büyük bir oranla 'dik rotovatörler'e göre tasarlanıyor sistemler. Ayrıca öyle mibzeri de söküp tek başına kullanma imkanın çoğunlukla yok. Traktöre doğrudan bağlanabilmek için lift-pack denilen bağlantı aparatlarını alman gerekiyor. Burda asıl sorun, kombine ekipman değil aslında. Kombine ekipmanı kullanabilecek kapasitede traktör sıkıntısı. Mesela videodaki kombineleri her yerde hakkı ile çekebilecek bi traktörün 130-140 hp minimum güç ihtiyacı ve yine minimum 6 ton gibi bi ağırlığa gereksinimi var. Çünkü kombinenin kendisi 2.5-3.5 ton arası geliyor. Bu ağırlıkta bi aleti de 4 tonluk bi traktörle taşıma imkanı olmayacağından normal çiftçiler için şu an için ulaşılması uzak bi hedef. Fiyat konusuna gelirsek İshak Abi, Pahalılar. Bayağı pahalılar. Kaliteli ithal bi kombine orta halli (60-70 hp) sıfır bir çiftçiler motor parası diyebilirim. Hayır bir de normal ekipmanlar gibi hızlı birşey değil. Denedim, olmadı satıyorum dediğinde çok ciddi zarar etmeyi daha en başından göze alman lazım. Sitede @Dustero kullanıcı adlı Süleyman kardeşimizde var mesela. Amazone ' un iyi makinalarından biri. 2. El Tertemiz makina. Şu an duruyor mu bilmiyorum ama fiyatını gayet uygun (60.000 lira) yazmış olmalarına rağmen uzun süre alıcı bekledi çünkü he deyince müşterisi bulunabilen bir ekipman değil. Değerini ancak, kıymetini bilen anlar. Ha 14 numara bi üçlü pulluk olsaydı, şimdiye kadar 10 kere, hem de sıfır fiyatından yükseğe satmışlardı. Çünkü Türkiye ' deki çiftçi profilinin %90 ' ı, 100 hp altı motor sahibi, amazone ' un daha adını duymamış, ekipman referansı kahve muhabbetleri, gübreleme bilgisi komşunun tarlası olan maksimum 200 dekar yer işleyen Ahmet Emmi hala.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Ekim-Dikim Ekipmanları
Kombine Mibzerler? (avantaj-dezavantajları)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt