sebazios link=topic=86464.msg1035314#msg1035314 date=1447609086' Alıntı:Traktörlerde olması zorunlu tutulmalı.
2 yıl önce bı balyacı arkadasın balma makinesi tutuşmuş. Hasbay balans istiyordu, tahminen kıvılcım çıkartıp samanı tutusturdu.
Cocuk acemi. Paniklemis, telefonla beni arıyor. Agladi ağlayacak. 'Abi balya makinesinin icinden duman çıkıyor. Abi ne yapayım' dedi telaşta.
Çalıştığı tarlanın kenarında ufak bir göl vardı. 'geri geri yanaşıp göle sok makineyi' dedim.
Sanki ben öyle dememiştim, bu sivri zekalı 'biraz daha saman bağlarsam içindeki tutuşmuş samanı dışarı atar, kurtulurum' diye düşünmüş. Ağır ağır 3-5 balya daha bağlamış ve tahmin ettigi gibi olmuş. makine yanan samanı dışarı atmış.
Yine de tedbir olsun diye hızla gölün yanına gitmiş. Makinadan hala duman gelirse, dediğimi yapacak. Gereksiz yere çamurlamak istemiyor balya makinesini.
Bu salak beklerken keyifli keyifli beni aradı. 'Abi baglamaya devam edip makineyi kurtardım. Makinadan duman gelmiyor he he he'
Basımdan aşağı kaynar sular döküldü. 'Be geri zekalı, balyaları nereye çıkardın?'
Panikten bu düşünememiş. Anız komple tutuşmuş. 4 itfiaye zor söndürdü.
Özetle yangın tüpü tüm traktörlerde bulunmalı.
sebazios link=topic=86464.msg1035314#msg1035314 date=1447609086' Alıntı:Traktörlerde olması zorunlu tutulmalı.
2 yıl önce bı balyacı arkadasın makinesi tutuşmuştu. Hasbay balans istiyordu, tahminen kıvılcım çıkartıp samanı tutusturdu.
Cocuk acemi. Paniklemis, telefonla beni arıyor. Agladi ağlayacak. 'Abi balya makinesinin icinden duman çıkıyor. Abi ne yapayım' dedi telaşta.
Çalıştığı tarlanın kenarında ufak bir sulama gölü vardı. 'geri geri yanaşıp göle sok makineyi' dedim.
Sanki ben öyle dememişim; bu sivri zekalı 'biraz daha bağlarsam içindeki tutuşmuş samanı dışarı atar, kurtulurum' diye düşünmüş. Ağır ağır 3-5 balya daha bağlamış ve tahmin ettigi gibi makine yanan samanı dışarı atmış.
Yine de tedbir olsun diye hızla gölün yanına gidip yanaşmış. Makinadan hala duman gelirse, dediğimi yapıp göle salacak geri geri. Gereksiz yere çamurlamak istemiyor balya makinesini.
Bu salak beklerken keyifli keyifli beni aradı. 'Abi baglamaya devam edip makineyi kurtardım. Makinadan duman gelmiyor he he he'
Basımdan aşağı kaynar sular döküldü. 'Be geri zekalı, balyaları nereye çıkardın?'
Panik hali ile bu düşünememiş tabi. Barut gibi anızın ortasına yanan balyaları çıkartıp göle koşmuş. Dogal olarak koca aniz orta yerinden tutuşmuş. 4 itfiaye zor söndürdü.
Özetle yangın tüpü tüm traktörlerde bulunmalı.