Arkadaşlar bölge bölge yerli yada ithal ırklardan günlük süt verminiz nedir ?
Holstein 25 27 1.laktasyon
çiftçi nereden senin oluyor.Gel de isyan etme..!!
"Bizi kıskanıyorlar" dediğimiz Avrupa da çiftçi; 1 Litre sattığı sütün karşılığında 1 litre mazot alabiliyor. Benim çiftçim 4 litre süt satıp, 1 litre mazot ancak alabiliyor.
Sonra? "ANANI DA AL GİT LAN"
çiftçi nereden senin oluyor.
bu benim çiftçim lafını bırakın lütfen.
sayın politikacı ineklerinizin ırkı ve sürü ortalaması kaç lt yazsanız bi insana faydanız olsa.
şu forumda zaman zaman senin mesajlarına denk geliyorum harbi faydasız mesajlar.
şahsım adına konuşuyorum değiştiremicem mevzulara yorum yapmam.O mesajlarım; "beyin ile kalp" arasındaki iletişim oranına göre algılana bildiği için; yazmış olduğum mesajlar sana "faydasız" mış gibi gelebilir. Ama buda gerçekleri değiştirmez.
Almanya 'da 100 lt çiftlik sütü 36,74€ yani lt 0.37 cent e geliyor mazotun lt. 1.20€ 3 lt süt ile 1 lt mazot alabiliyor.Gel de isyan etme..!!
"Bizi kıskanıyorlar" dediğimiz Avrupa da çiftçi; 1 Litre sattığı sütün karşılığında 1 litre mazot alabiliyor. Benim çiftçim 4 litre süt satıp, 1 litre mazot ancak alabiliyor.
Sonra? "ANANI DA AL GİT LAN"
işin enterasan kısmı ülkemizden daha yüksek çiğ süt fiyatı olan sadece japonyaAlmanya 'da 100 lt çiftlik sütü 36,74€ yani lt 0.37 cent e geliyor mazotun lt. 1.20€ 3 lt süt ile 1 lt mazot alabiliyor.
20 kg civari ortalama benimde
Hostein agirlikli
Ama önemli olan kârlılık
Nekadar yatırıp ne kadar alıyoruz
Bize ne kadar kalıyor
Verim alirken maliyet nasıl
Ürün satarken fiyat nasıl
Yüksek verim hedeflerken hayvanın sağlığı nasıl
Bunlarda önemli yüksek verim kadar
Sabah aksam koop a goturuyoruz
1.53 fiyat
kendi kırdığımız yem ile,rey grass otlatarak,mısır slajı,yonca 20 kg ortalama 1.48 tl
Yok biz sagip süt koop a goturuyoruz sabah aksam gunde iki öğün1.53 çok iyi fiyat sağımdan sonra soğutup öyle mi alıcıya veriyorsunuz ?
reygrassı nasıl veriyorsunuz ? Biz bu sene 5 dönüm ektik biçip hayvana günlük yedirmeyi düşünüyoruz