Tarlada don vuran mısır silajına tavsiyeler!

86ffeb6d707d0cc420054d196880fb68.jpg

Bizimkinide perşembe gece vurmuş. Bugün biçtik kurtulduk. Eğer damlama sistemi kullanıyorsanız sulayın. Donu azaltıyor. Mesela bizimkinin üst yapraklarını vurdu. Ama aynı gece sapsarı olan mısırlar var. Biz sulamıştık 1 gün önceden damlama ile.

Bizimkinide perşembe gece vurmuş. Bugün biçtik kurtulduk. Eğer damlama sistemi kullanıyorsanız sulayın. Donu azaltıyor. Mesela bizimkinin üst yapraklarını vurdu. Ama aynı gece sapsarı olan mısırlar var. Biz sulamıştık 1 gün önceden damlama ile.
Bende mercan vuran güne kadar suluyordum çok bi fark yok ikisi arasında. Biçip paket mi yaptınız yoksa preslediniz mi loda yapıp?

Peki içindeki nem oranın düşük olması sıkıntı olur mu sizce alıcı tarafından. Ben paket yaptırmak zorundayım. Kışa doğru satmak için.
Bizim burda kuru mısıra çok büyük rağbet var. Hatta 2.ekimler hiç alınkıyor gibi birşey. Çok nemli olduğu için.

1.ekim slaj biçilirken arabanın üstünde ben gezdim. Paçam ıslanmadı bile. Bunda ıslanıyor.

Muhtemelen arpa veya buğday hasatından sonra 2. ürün olarak ekildi ve koçanlarda daha dane oluşmadı gibi duruyor. Dolayısıyla yem değeri çok düşük ve fermantasyonu (dane = nişasta olmadığı için) zor olur.

Çeşidi yazabilirmisiniz?

Mısır bitkisinin - derecelerden etkilenmesi olgunlaşma derecesine bağlı. Koçandaki daneler beyazdan sarıya döndükten sonra kırağılardan daha az etkileniyor.

Tecrübelerime göre İç Anadolu Bölgesinde 2. ürün silajda en geç ekim zamanı 31. Mayıs ve ekilebilecek FAO Grubu 450-500.

Muhtemelen arpa veya buğday hasatından sonra 2. ürün olarak ekildi ve koçanlarda daha dane oluşmadı gibi duruyor. Dolayısıyla yem değeri çok düşük ve fermantasyonu (dane = nişasta olmadığı için) zor olur.

Çeşidi yazabilirmisiniz?

Mısır bitkisinin - derecelerden etkilenmesi olgunlaşma derecesine bağlı. Koçandaki daneler beyazdan sarıya döndükten sonra kırağılardan daha az etkileniyor.

Tecrübelerime göre İç Anadolu Bölgesinde 2. ürün silajda en geç ekim zamanı 31. Mayıs ve ekilebilecek FAO Grubu 450-500.
Dediğiniz gibi arpa sonrası ikinci ürün olarak ekildi. Ekim tarihi 16 Temmuz. Çeşitler ise limagrain 30709, syngenta atria.