https://youtu.be/MGVLYKot_L8
Vatana millete hayirli olsun
Vatana millete hayirli olsun
Bravo.
Kanatlar çok yayvan yapılmış traktörü tutmasın diye. Ama bu bence küçük inç pulluklarda değilde büyük inç pulluklarda üst kısmının eğimini biraz daha arttırarak yapılırsa o zaman işe yarar gibi.Bravo.
Bende aynı fikirdeyim fakat yorum yapmayıp bekledim bi başka arkadaş da benle aynı sonucu gözlemlemiş midir diye.
Bide bu pullukları hep buğday yerini bozmada kullanıyorlar daha o toprağı tam çevirip anızı kapatmayan pulluk mısır saplarını hiç gömemez bence toprağa.
Sizce de öyle değil mi?
ÜNLÜ de aynı mantıkla motoru tutmasın diye kanatlara kıvrım vermiyor bu sebepten de ALPLER pulluk takılı aynı özelliklerdeki motor ÜNLÜ takılı olan motordan yarım vites düşük gidiyor.
He bana sorarsanız daha iyi çevirdiği için yarım vitesi hadi 1 vites diyelim o kadar da aramak gereksiz.
Tabi daha bilgili tecrübeli büyüklerimiz vardır onlar ne der nasıl tecrübe edinmişlerdir paylaşırsa güzel olur.
Isterseniz same bolumunde ünlü 4lü 13 inç pullukla videolarim var aycicek saplarini ve bugday saplarini nasil cevirdigine bakabilirsiniz.alplerden eksigi yok fazlasi var
Pulluk işini yanlış anlamışlar galiba[emoji1]Tanitima bakınca essahdan tam çevirecek sandım toprağı Avrupa pulkuklar gibi. Çok mu zor bu kavisi vermek acaba
HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Avrupa pulluk iyi çeviriyor çünkü kavisi fazla. Ama gel gör ki bu pullukları çeken traktörler de yüksek beygirli. Toprak yapıları bizimkinden yumuşak üstüne üstlük.Tanitima bakınca essahdan tam çevirecek sandım toprağı Avrupa pulkuklar gibi. Çok mu zor bu kavisi vermek acaba
HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Fabrikasyon seri üretimde türkiyede ALPLER...pulluk işi biraz deneyim tecrübe işi,bu yüzden videodaki ablalar bu konuda tecrübe sahibi değiller.bizim çiftçimiz alın terini böyle kolay yoldan hemen harcamamalı.pulluk aslında bulunduğun yörenin toprağına ve traktörün gücüne göre seçilmeli.kulak yapısı bunlar mesela yapışkan toprakta,kızıl toprakta, kepir de,kumlu tınlı toprakta hepsinde vaziyet farklı ve çelişkili olabilir.bunları göz önünde bulundurmak lazım .