YÜKSELEN TARLA KİRASI(İCAR) FİYATLARI VE GİRDİLER

SELAMLAR uzun zamandır girmedim. Geçen sene biz yerleri tekirdağ saray kuru tarıma 1800 tl ila 2000 tl arasında vermiştik dönümünü. Bazı tepkiler olmuş. Arkadaşlar bu tarlarlar para verilip alınıyor. Buğday fiyatı 300 tl den 10.000 ne gelmiş: Köylüye bıraksan halen sana 500 tl ödeme yapmak ister. Bu sene fiyatlar en az dönümüne 3000 taban 3750 tavan olacak gibi.

2024 tmo buğday alım fiyat tahmini

Her ülkenin belli başlı normları vardır ve her şey de buna göre şekil alır. Yüksek girdilerle üreticisine ektirip hasat zamanı da savaş halindeki ülkelerden ithalat yapmak haksız rekabettir.

Çiftçi arkadaşlar, beni iyi dinleyin lütfen!

Ya bu işte şirketleşeceksiniz ya da birim alandan daha yüksek verimler alacaksınız. Bunlar yoksa üretimi bırakın zira çok zarar edersiniz. Şahsen ben seneyi bekliyorum. Eğer önümüzdeki yıl da fiyatlar böyle devam ederse ben bırakacam.🤨
Şirketleşmek de verim almak da kolay olmuyor ki sayın arkadaşım
Kim yüksek verim almak için elinden geleni yapmıyor
Ayrıca son yıllarda da verimler güzel artıyor, internet sayesinde üretimde bilinçlenme çok yüksek, ancak verim artsa ne yazar mahsül para etmiyor
Şirketleşme konusunda ise kağıt üstünde şirket olsak ne olur, filonda kaç traktör olacak, kaç dekar arazide çalışacaksın da ayakta kalacaksın
Bir alternatif kooperatifleşmek ama bunun için de halkı için çalışan devletin önayak olması lazım, bizimkiler oradan hiç kapak kaldırmaz, işler son raddeye gelince yalandan bir iki çalışma yapılır halk ayaklanıp da devleti devirmesin diye.halka hizmet etmedikleri ortada.

Bu forumda 1 yıl kadar önce demiştim bizim işletmemiz aile işletmesi olmasa toprakların yarısını satar başka sektörlerde nasip ararım diye ama bu gidişle tarla da para etmez

Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Cuma günü yulaflara üre gübresi attık bostan yerini sürdüm 10 kg kadar üst gübresi attık 6 7 saat sonra çok güzel yağmur yağdı gübre boşa gitmedi. Bugünde yaklaşık 4 saat falan yağdı çok şükür.

Resimler ve ekler

  • 1000052441.jpg
    1000052441.jpg
    217.4 KB · Görüntüleme: 14
  • 1000052442.jpg
    1000052442.jpg
    214.2 KB · Görüntüleme: 12
  • 1000052424.jpg
    1000052424.jpg
    366.3 KB · Görüntüleme: 11
  • 1000052425.jpg
    1000052425.jpg
    482.6 KB · Görüntüleme: 12
  • 1000052426.jpg
    1000052426.jpg
    362.9 KB · Görüntüleme: 15

En iyi combi yaprak gübresi ve aminoasit nedir?

Buğday için en iyi aminoasit ve kombi yaprak gübresi tavsiyeleriniz nelerdir?
İsabion çok pahalı. Onun yerine go up mıcro veya andolomin iş görür mü?
Tarım kredi de gübretaş combi plus bulamadım yerine internetten speedfol combine sipariş verdim.
Geçen yıl leader fitamin ve stoller balance df30 kullandım memnundum ama bu yıl bulamadım. Yıl yılı aratıyor. Fetrilon, isabion tavsiye ettiler:dünya para kim alıp kullanacak.

Perkins Motor Nedir

Hocam bende erkunt haşmet 110 traktör var. Perkıns 110 beygir gücünde motor, yeni motor, su kaynatıyor çalışırken ve yakıtı çok. Bu sorunun çözümü var mıdır, nedir? Yardımcı olabilir mısınız?
Hasmetlerin soğutma sistemi yetersiz kalıyor. Pervane kasnağı küçültüp devir kazandırmak gerekiyor. Yakıt çoktur evet motor tam yükte gitmek gerekir. Büyük ihtimalle siz hararet yüzünden yüke sokamadınız veya pompa enjektör ayarı hatalı olmuş. Yoksa perkins motor mekanik olarak sorunsuzdur. Örn kubota hafif işte az yakar valtra çok yakar. Ağır tork gerektiren işlerde durum kubotanın aleyhine olur çünkü tork az.

Esk ithal 6 dolar

Abi 10 inek bir milyon yapar vallaha ben 3 senedir birikim yapıyorum arabayı yenileyim diye arabayla olan para 300 bin daha da bir şey demeyeceğim. Peki onlar bu kadar kolay ve ucuz üretirken biz neden yapamıyoruz hadi Anadolu yapamıyor Trakya ve sizin oralar daha uygun
Bak seni takipteyim, bildiğim kadarıyla hem çalışıyorsun hemde köyde tarım işi yapıyorsun, çift çalışma ile 3 yılda 300 bin birikim yapmışsın, tatile gittinmi bilmiyoprum ama, şimdi linkini vereceğim videoları izle,

genç adam 1 yıl yeni zelandada tarlada çalışıyor, 1 ay tatil yapıyor arada, sadece tarlada çalışarak kazandığından tüm harcamaları çıkardığında, 1 yılda senin bu 3 yılda biriktirdiğin parayı biriktiriyor, hemde sosyal hayattan kopmadan.

gençler bakın afganlar ülkemize yürüyerek gelip çalışıyıor, mecburen başka yerler almadığı için, kabul etmediği için, bizim burada gençler kazancı ve tarlada çalışmayı yeni zelanda da yapsanız burada emekleyip gezmekten en az 3 kat daha iyi, tabiyki bu kıyaslamayı yapmak istemezdim, insan kendi ülkesinin kötü durumunu anlatırmı, ama tabi başta bu kadar geri zekalı olunca, hala dünyadan fellik fellik borç para arayıp yüksek faiz enflasyon devalüasyon yaşatınca, haliyle teröristlerin ülkeyi bombalamasından daha kötü hale soktuklarından mütevellit yazmak durumuında kaldım, bombalanan savaşan ülkeden beteriz, hiçbir ekonomik parametre iyi değil, hiç olmadıki zaten. Bu kadar zayıfladıktan sonra belki başımıza neler musallat olacak onuda Allah bilir, bir düzen kurulamadı gitti, niyet yokki ipini koparanı yönetici yapıyoruz başımıza, onlarda nereye satıyor bizi anlayamadan kalıyoruz vesselam, şimdi tefecilerin getireceği dolara muhtacız misal, küresel tefecilerin parasıyla adam olacağımızı düşünen yanılır, ama bunu ballandıra ballandıra iyi bişeymiş gibi kaktırdılarmı bizim ülkenin insanınai birde keyifle poz verirler iyi iş yaptık diyerek, uyanma zamanı çoktan geçmiş, yatıp kalkıp bu halkın sırtına semeri nerden nasıl vuracaklarını düşünüyorlar


Medyayı görebilmek için giriş yapınız
Medyayı görebilmek için giriş yapınız
  • Beğen
Tepkiler: Süller14

Erkunt 100 kuyruk mili dişlisi kırma sorunu

Biz de 110 lux kullanıyoruz .
1 sefer 1000 d/d da rotovator çekerken kırdım. Ama hiç işlenmemis surulmemiş tarlaya cekiyordum.
1 sefer de cift sira slaj maki asinda 540 d/d da kirildi. Yatık misir biciyordum ve traktor sık sık makinanın tikanması nedeniyle 2200 motor devrindeyken stop ediyordu.... 540 dislisi depo yaninda 4 civata sökülerek kapakla geliyor. Onu degistirmek kolay.

Eğer kirilan disli baska dislileri de zedelediyse sonradan kirilabilir. Bence dislilerde iz var mı iyi bakin. Boyle durumlarda gozle gorulmeyen kilcal catlaklar olusabilir. Ve o catlak daha sonra kirilir...

Demir bağ direği dikimi

Demir bağ direği dikeceğiz. Normalde bu direkler yere çakılıyor. 500 direk bu şekilde yorucu olur gibime geliyor. Direğin çakıldığı yerde taş çıkma ihtimali de var.

Matkapla toprağa ufak klavuz delik açıp direği bu şekilde dikmeyi planlıyorum. Dibine toprak veya beton doldururuz. Bu şekilde yapsak sorun olur mu?

Bağ fidanları bu sene dikildi tel çekmeyeceğiz. Seneye kadar direkler de sıkışır diye düşünüyorum.

Belarus mtz 80

Traktör hayırlı olsun..

Çift çekere çevirmek ne denli mümkün bilinmez. Keşke bunların Bolgar TK82 olan çift çeker olanlarından denk gelseydi yada Belarus mtz 552

Orjinal parçaları bulmak çok zor, zira motor mekanik olarak hiçbir traktör cinsine benzemiyor. Trakyada imkanı olanlar Bulgaristan dan parça tedarik ediyorlarmış. Buna rağmen Trakyada bile bitti sayılır bunlardan kullanılan kalmadı gibi.

Radyatör bulunuyor elbette, uydurulur, disk fren zor bence, olmadı eski tip kampana frene çevrilebilir..
teşekkürler.

Gümüşhane’de İpekböceği Yetiştiriciliği Yeniden Canlanıyor

Screenshot_6.png

Gümüşhane’de unutulmaya yüz tutmuş ipekböceği yetiştiriciliği, yeniden canlanması için atılan somut adımlarla destekleniyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirilen bu projede, Kozabirlik tarafından sağlanan 400 bin adet ipek böceği larvası, 20 üreticiye teslim edildi. Üreticiler, kozalar oluştuğunda kilogramla tartılarak ücretlerini alacaklarını belirtti.

Geçtiğimiz yıl Gaziantep’te Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen fuara katılan Bursa merkezli Almila Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi, pestil ve kömenin ham maddesi olan dut ağaçlarında ipek böceği yetiştiriciliğine başladı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün desteğiyle eğitim sürecini tamamlayan üreticilere ücretsiz olarak ipek böceği larvaları teslim edildi. Alım garantisiyle kadınlar ek gelir elde edecek ve Kozabirlik tarafından getirilen yaklaşık 400 bin adet ipek böceği larvası 20 üreticiye 20 paket halinde teslim edildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç’ın da katıldığı etkinlikte üreticilere teslim edilen larvaların bir ay sonunda kozalar oluşunca yeniden kilogramla tartılıp alınacağını ve ücretlerin Bakanlık tarafından yatırılabileceğini belirten Almila Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Ayşegül Öznur Parlak, teslim edilen her bir kutu larva ile bir asgari ücretin kazanılabileceğini ifade etti.

Gümüşhane’de ipek böcekliğinin geliştirilmesi ve sürekliliğin sağlanması için çaba gösterdiklerini belirten Parlak, bu işin devam etmesi için dut ağacı dikilmesi gerektiğini hatırlatarak bu hizmetleri vermeye devam edeceklerini ve destek olan bütün kurumlara teşekkür etti. Bu tür projeler, geleneksel zanaatları canlandırmak ve ekonomik sürdürülebilirliği artırmak için önemli

Same Traktör Fiyat Listesi | Mayıs 2024

🚜 Same Traktör’den Yeni Fiyat Listesi! 🌾

SDF Grubu’nun öncü markalarından Same Traktör, 2024 Mayıs ayı fiyat listesini yayınladı. Same Tratör tüm modellere zam yaptı. Geçtiğimiz ay kısmı bir zam yapan Same traktör bu ay ise tüm modellere %5 zam yaptı.

Dorado Natural 55lik yeni model eklendi.

🌟 Fiyat Güncellemeleri:


Frutteto3 Natural Serisi: başlangıç fiyatı %5 zamlanarak 988.968 TL`ye yükseldi.
Dorado TMR Serisi: Giriş fiyatı %5 zamlanarak 1.051.642 TL seviyesine çıktı.
Dorado Natural Serisi: 65 beygirlik 4 çeker modeli %zamlanarak 1.635.380 TL fiyatına yükseldi.
Argon Serisi: yaklaşık olarak %5 lik bir zam ile 1.019.303 TL’lik başlangıç fiyatına yükseldi.
Frutteto 105 Platform: 105 modeli %5 zak ile 2.155.135 TL’ye yükseldi.
🆕 Yeni Model model olan Explorer 105 TB Faz V` in yeni fiyatı ise %5 zam ile beraber 2.365.476 TL oldu.
🆕 Yeni Model model olan Explorer 95 Natural Faz V %5 zamla 2.377.237 TL ile satışa devam ediyor.

🔗 Bir önceki fiyat listesine buradan ulaşabilirsiniz.

1.png

2.png

3.png

4.png

5.png

6.png

7.png

8.png

9.png

10.png

11.png

12.png

13.png

14.png

Ayçiçeğinde İntervix ile hangi ilaçlar karışabilir?

Ayçiçeğinde İntervix ile Orisafem (Kanyaş ilacı) karıştırabilir miyiz?
Hatta gerektiğinde İntervix + Orisafem + Helga Super (Ayrık ilacı) karıştırıp atılabilir mi?
İntervix tarzı bir ilaç ile birlikte siz ne atıyorsunuz, yardımcı olursanız sevinirim.
Bu karışımlar ayçiçeğine zarar verir mi? Orisafemin sararttığını biliyorum.
intervix ile orisafemin karışmış halini adamanın sunbright diye ürünü var onu kullanabilirsiniz.

Deutz Fahr 5090 G Vites Sorunu

Merhaba arkadaşlar. 2017 model 5090 G kullanıcısıyım. Traktör 2000 saatte. Birinci vitese takarken sıkıntı yaşıyorum. Vitese geçirmek için çok fazla güç uygulamam gerekiyor. Şanzıman yağını değiştirdik vites bağlantı noktalarındaki vidaları kontrol ettik ancak problem çözülmedi. Benzer sıkıntıyı yaşayan veya çözümünü bilen varsa yardımcı sevinirim.

TAM TAVINDA AYÇİÇEK EKİMİ - NEW HOLLAND TD 100D & GÜNGÖR PNÖMATİK MİBZER 2K24...!!!

Bereketli olsun.
Havalı mibzerin tekerlerinin dönüş yönü ters duruyor, neden öyle taktınız.
Orijinalden böyle. Havalılarda genelde böyle takılıyor. Çekişe bir etkisi olmadığı için olabilir. Normal mibzerlerde yalnız düz takıyorlar. Onun sebebi nedir bir şey diyemeyeceğim.

Valtra A95 aldım.

Alan arkadasa hayirli olsun ben 2006 son avrupa a95 lerden kullaniyorum nominal 101 hp intercol süz !

Sert bir toprak yapimiz var 4+1 inc ayarli 16 ince kadar yayli cengiz turan pulluk kullaniyorum hafif pulluk

Kutivator olarak ta 13 bacakli ekermak kullanmaktayim ama ekermak onermem aslinda cok saglam ve patlatmasi ile aniz bozmasi super ama kaz ayaginda bacak sayisi saseye gore sık oldugu icin normal kullanimda bile toprak topluyor baska marka alin derim

5mt Ozdemir marka barana-tirmik merdaneli kullanicisiyim memnunum

Sisu motor cok kaliteli anahtar degmedi (10 yil icinde turbo ve pompa 0 kalamiyor tabiki) Traktore 10 yıl sonra Yakit tasarufu icin cekis sisteminde degisiklikler yaptim hybrid turbo-LDA ve pompa avansı %10 +hidrojen sistemi
Valtra 6350 turbosu ve valtra N111 ayarinda birsey oldu

Dun 77 litre mazotla 170 dm2 ikileme yaptim 1200 d/dk gazla 2. Viteste

Ancak bu traktoru direksiyon soforu olarak kullanmamalisiniz adeta operator mantiginda kullanmalisiniz o zaman sanzimandan yada arka difransiyelden asla ariza cikartmaz
3 lu pulluk yada 9 lu kazayagi kullanmak zorunda kalsaniz dahi 4x4 den asla cikarmamalisiniz

Sagda solda goruyoruz valtralarin arkalari zayif ne bileyim iste kecelerden yag kacirir felan
İste bu tip kullanicilar tr de ilk bilinen 4x4 mantigini eski injeksiyonlu tumosan yada samelerde gordukleri icin 4x4 de cok yakar mantigiyla 4x2 de is gutmektedirler halbuki bunlar turbolu traktorler agir işte, buyuk motor sadece arka dif. Fazla geliyor motor icerden disariya fazla geldigini gosteriyor

Toprak karistirmayacaginiz iste gubre ilac vs bu traktorleri kullanmamanizi oneririm eger lda lı degilse yakiti bosta yukseltir
Garantisi varmi bilmiyorum ama bunlar yag banyolu oldugunicin arka hidrolik kutusuna bir klavuz actirarak kabin icine bir basic bar saati taktirmanizi oneririm eger debriyaji kaldirdiginizda basicta kalkmiyorsa kanaatimce bu araci yerinden asla oynatmayin

En iyi traktor kendi traktorundur mantigi uzerinden gidecek olursak kendi traktorunun ustasi kendin olucaksin

Traktorden memnunum

Size nacizhane tavsiyem
Bu siteyi bu yüzden seviyorum.

Gerçek kullanıcı yorumları için



Elinize ağzınıza sağlık. Aklında sorular olan alıcılar için çok güzel açıklamalar.



Çok aydınlatıcı
  • Beğen
Tepkiler: cemilAltan

Deutz fahr 4065ef yorum

Benimde merak ettiğim konu SDF 4065e ile 4065 ef arasındaki fark nedir?
Yeni farmotion motor sesi güzel ve seri bir motor gibi ama SDF grup bu modeli de yine 3 silindir yapmış, alınır mı sizce ne diyorsunuz
Kullanıyorum üç silindir hantallığını hissettiriyor gaz yemiyor Şuan 140 saatte ileride açılırmı bilmiyorum
Ayrıca beyinli olduğu içinde gaz tepkimesi geç kalıyor
  • Beğen
Tepkiler: kazmbyr

Traktörleriniz pullukta ne kadar yakıyor?

Bu hafta yapılan sürümlerde ölçüm yaptık

İki traktör aynı pulluk takili

Ünlü tam otomatik 5 li pulluk 16 numara

Aynı tarlaya girerek hemen hemen aynı hızda sürüm yaptılar

Toprak yağmurlar sebebiyle olması gerekenden daha ağir

Ama sonuçta Sivas toprağı

İlk traktörümüz Massey Ferguson 5440

Dönüme (1000 M2) ortalamada 1.45 litre


İkinci traktörümüz

Valtra 6400 ise 1.62 litre yaktı.
Valtrayi bugün ayrıca denedim saatte yaklaşık olarak 10 litre yakıyor gibi. Tabi gaza dokununca bu artar


Selamlar
  • Beğen
Tepkiler: cemilAltan

çadırda büyükbaş girişimim

Kirklareli luleburgazin koyunde ikamet ediyorum kayın biraderim 110 adet büyükbaş hayvan bakıyor.h8c memnun değil bilgin olsun.
Hayvancılık çok riskli bakımı çok zor ve aşırı fedakarlık isteyen bir iş . Süt 16.5 liraya satıyor. Köyümüzde kooperatif var ayrıca kooperatifin mezbaha da var bunlara rağmen şartların yorucu olduğunu belirtiyor.iyi hesap yapmak lazım
abi hangi köy bende lüleburgazda bir tektstil şirketindeyim.evrensekizde.

Filtrele