COMMON RAİL HAKKINDA

arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, 2 adet erkunt servet 80.4m perkins traktörüm var, bunları orman işinde kullanıyorum. Ekstra olarak bir traktör daha almayı düşünüyorum ormanda genellikle onu kullanacağım fakat düşündüğüm modellerde (mf 2630f, hattat 260g) common rail sistemi kullanılıyor, bu sistemde dağda yağmurda çamurda sorun yaşar mıyım? Bu soruları sorduğumda ormanda çalışırken birden elektroniği kitlerse oraya servis mi gelir gibi tepkiler aldım. Yani kısaca dezavantajları benim için ne olur? Bilgisi olan arkadaşlar ufaktan özet geçebilirler mi?

Çizelden çapa olurmu

Aleyküm selam ,
9 bacaklı, üçgen ayaklı , kaz ayağının arka iki sırası ayarlanabilen tipine çapa ayakları takıp kullandık.
Üzerine gübre sepeti de takmıştık. Arkasına demir ızgaralı 50 cm çapında dişli bir teker ve zincir tertibatıyla üst gübresi atarız.
Mısır kaleme kalkmadan 10-15 cm boyda iken fırfırla üre serpip, tarlaya tırmık çekeriz.
Mısır kaleme kalkmışsa , sıra başlarında ezilen mısır çat diye kırılıyor ve kalkamıyor.
Mısıra ara çapa 40-50 cm gibi çekilirse dönüm başında zarar çok olur.
Binaenaleyh , 20-25 kg üre atıp tırmık çekmek bize daha cazip durur.
Küçük parsellerde hâl budur,
  • Beğen
Tepkiler: Emraherdogan06

Büyükbaş Besicilikte, son durum

yerli, 230 kg dana fiyatı, 40 000-45 000 TL olduğundan,
(45 000-33 000=12 000 TL fark, 30 başda=30 x 12 000=360 000 TL)
kağıt üstünde kazanç=384 000-360 000= 24 000 TL
230-454 kg besicilik, zarar yazar...
besicilik yapacakların dikkatine...

hayvanlar, 680 kg ağırlıga kadar beslenirse, kazanç elde edilebilir

bilgi amaçlı verildi...
Merhaba Behçet abi .
Sabah hayvanları çıkartıp otlatsam akşam ezanından öncede getirip ahıra koysam .bu şekilde yapsakta zarar mı yazar bu hayvancılık

YÜKSELEN TARLA KİRASI(İCAR) FİYATLARI VE GİRDİLER

SELAMLAR uzun zamandır girmedim. Geçen sene biz yerleri tekirdağ saray kuru tarıma 1800 tl ila 2000 tl arasında vermiştik dönümünü. Bazı tepkiler olmuş. Arkadaşlar bu tarlarlar para verilip alınıyor. Buğday fiyatı 300 tl den 10.000 ne gelmiş: Köylüye bıraksan halen sana 500 tl ödeme yapmak ister. Bu sene fiyatlar en az dönümüne 3000 taban 3750 tavan olacak gibi.
:D 2000 tlden aldık trakyada icara bu sene almayi dusunmuyoruz icarcilari zengin edecegimize kendimizi zengin ederiz :)

Ukon Karkas Et Alım Fiyatları | 9 Mayıs 2024

Ukon (Ulusal Kırmızı Et Konseyi) Konseyi Haftalık Periyotlar halinde Kombinalar ve Kesimhanelerden Alınan Yağsız Dana Kesim ve Yağsız Kuzu Karkas Fiyatları almaktadır. Fiyatlar bölgelere göre verilmekte olup Et ve Süt Kurumu Fiyatları Hariç ve Dahil olmak üzere iki ana başlık altında sunulmaktadır.


Bu haftanın fiyat listesi ise şöyle;


Bir önce ki fiyat listesine buradan erişebilirsiniz.

Screenshot_7.png

Finike Portakalı ve Tarımda Karşılaşılan Zorluklar

3.png

Batı Antalya Tarımı Paneli: Tarımda Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Antalya'nın Finike ilçesinde düzenlenen 27. Hasyurt Tarım Fuarı'nda gerçekleştirilen "Batı Antalya Tarımı" panelinde tarım sektörünün karşılaştığı zorluklar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu'nun açıklamalarıyla panelde, Finike portakalının düşük satış fiyatları ve çiftçilerin karşılaştığı ekonomik zorluklar ön plandaydı.

Tarım sektöründe yaşanan sorunlara değinen panelin moderatörlüğünü Antalya Ticaret Borsası Basın Danışmanı Vahide Emel Yanık üstlendi. Panelde Muratpaşa Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe, Elmalı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Büyükçetin, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, ve Demre Ziraat Odası Meclis Başkanı Ahmet Şahin gibi sektör temsilcileri tarımın geleceği üzerine görüşlerini paylaştılar.

Nazif Alp, tarımda yaşanan işçi sıkıntısına dikkat çekerken, kendi işgücümüzü harekete geçirerek bu sorunun çözülmesi gerektiğini vurguladı. Aile çiftçiliğinin önemine değinen Alp, bu modelin tarımın sürdürülebilirliği açısından teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Toprak satışının önemine işaret eden Alp, bu konuda ciddi bir hassasiyetin olması gerektiğini ve toprak satışının durdurulması çağrısında bulundu. Alp, tarımın ülkenin ekonomik çıkış noktalarından biri olduğunu ifade ederek, tarım sektörüne verilen desteklerin artırılması gerektiğini savundu.

Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu ise, Finike portakalının düşük satış fiyatlarına dikkat çekerek, çiftçilerin karşılaştığı ekonomik zorluklara değindi. Sarıçobanoğlu, para kazanmayan çiftçilerin üretimden çekilme eğiliminde olduğunu ve bu durumun tarım sektörü için ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

Panelde diğer konuşmacılar da tarım sektöründeki sorunlar ve çözüm önerileri üzerine görüşlerini paylaştılar. Üretim maliyetlerinin altında satış yapmanın çiftçileri zorladığına dikkat çekilirken, tarımda verimliliği artırmak ve çiftçilere daha fazla destek sağlamak için politika değişikliklerine ihtiyaç olduğu vurgulandı.

Tarım sektörünün geleceği ve sürdürülebilirliği için çiftçilere yönelik yapılan desteklerin artırılması ve tarım politikalarının gözden geçirilmesi gerektiği üzerinde birleşildi. Tarımda yaşanan sorunların çözümünde sektör temsilcileri, devletin aktif bir rol oynaması gerektiğini vurgulayarak, tarımın ülke ekonomisi için stratejik bir öneme sahip olduğunu ifade ettiler.

Resimler ve ekler

  • 3.png
    3.png
    882.9 KB · Görüntüleme: 21

Erkunt 100 kuyruk mili dişlisi kırma sorunu

18 ve 24 yılları 6 sene 70e+ modelini kullandım balyada motor 600 sattw iken kuyruk vitesten atmaya başladı garantiden yapıldı 22 de tekrar aynı arızayı verdi ayağım.uzerinde bekleyerek 22 ve 23 sezonunu bitirdim sonra motor deistim bayinin bilgisi var 200 lira masraf çıkarıyorlar. Yani demem.o ki erkun çok güzel yakıt açısından motor açısından sanzimana bisi diyesim yok ama debriyaj çatalı piminden ve kuyruktan bizi üzüyor. Kalın sağlıcakla. Hepinizin işi gücü rast gelsin
  • Beğen
Tepkiler: The_Hoca

Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Cuma günü yulaflara üre gübresi attık bostan yerini sürdüm 10 kg kadar üst gübresi attık 6 7 saat sonra çok güzel yağmur yağdı gübre boşa gitmedi. Bugünde yaklaşık 4 saat falan yağdı çok şükür.

Resimler ve ekler

  • 1000052441.jpg
    1000052441.jpg
    217.4 KB · Görüntüleme: 73
  • 1000052442.jpg
    1000052442.jpg
    214.2 KB · Görüntüleme: 51
  • 1000052424.jpg
    1000052424.jpg
    366.3 KB · Görüntüleme: 51
  • 1000052425.jpg
    1000052425.jpg
    482.6 KB · Görüntüleme: 53
  • 1000052426.jpg
    1000052426.jpg
    362.9 KB · Görüntüleme: 62

Perkins Motor Nedir

Hocam bende erkunt haşmet 110 traktör var. Perkıns 110 beygir gücünde motor, yeni motor, su kaynatıyor çalışırken ve yakıtı çok. Bu sorunun çözümü var mıdır, nedir? Yardımcı olabilir mısınız?
Hasmetlerin soğutma sistemi yetersiz kalıyor. Pervane kasnağı küçültüp devir kazandırmak gerekiyor. Yakıt çoktur evet motor tam yükte gitmek gerekir. Büyük ihtimalle siz hararet yüzünden yüke sokamadınız veya pompa enjektör ayarı hatalı olmuş. Yoksa perkins motor mekanik olarak sorunsuzdur. Örn kubota hafif işte az yakar valtra çok yakar. Ağır tork gerektiren işlerde durum kubotanın aleyhine olur çünkü tork az.
  • Beğen
Tepkiler: Emraherdogan06

Esk ithal 6 dolar

Abi 10 inek bir milyon yapar vallaha ben 3 senedir birikim yapıyorum arabayı yenileyim diye arabayla olan para 300 bin daha da bir şey demeyeceğim. Peki onlar bu kadar kolay ve ucuz üretirken biz neden yapamıyoruz hadi Anadolu yapamıyor Trakya ve sizin oralar daha uygun
Bak seni takipteyim, bildiğim kadarıyla hem çalışıyorsun hemde köyde tarım işi yapıyorsun, çift çalışma ile 3 yılda 300 bin birikim yapmışsın, tatile gittinmi bilmiyoprum ama, şimdi linkini vereceğim videoları izle,

genç adam 1 yıl yeni zelandada tarlada çalışıyor, 1 ay tatil yapıyor arada, sadece tarlada çalışarak kazandığından tüm harcamaları çıkardığında, 1 yılda senin bu 3 yılda biriktirdiğin parayı biriktiriyor, hemde sosyal hayattan kopmadan.

gençler bakın afganlar ülkemize yürüyerek gelip çalışıyıor, mecburen başka yerler almadığı için, kabul etmediği için, bizim burada gençler kazancı ve tarlada çalışmayı yeni zelanda da yapsanız burada emekleyip gezmekten en az 3 kat daha iyi, tabiyki bu kıyaslamayı yapmak istemezdim, insan kendi ülkesinin kötü durumunu anlatırmı, ama tabi başta bu kadar geri zekalı olunca, hala dünyadan fellik fellik borç para arayıp yüksek faiz enflasyon devalüasyon yaşatınca, haliyle teröristlerin ülkeyi bombalamasından daha kötü hale soktuklarından mütevellit yazmak durumuında kaldım, bombalanan savaşan ülkeden beteriz, hiçbir ekonomik parametre iyi değil, hiç olmadıki zaten. Bu kadar zayıfladıktan sonra belki başımıza neler musallat olacak onuda Allah bilir, bir düzen kurulamadı gitti, niyet yokki ipini koparanı yönetici yapıyoruz başımıza, onlarda nereye satıyor bizi anlayamadan kalıyoruz vesselam, şimdi tefecilerin getireceği dolara muhtacız misal, küresel tefecilerin parasıyla adam olacağımızı düşünen yanılır, ama bunu ballandıra ballandıra iyi bişeymiş gibi kaktırdılarmı bizim ülkenin insanınai birde keyifle poz verirler iyi iş yaptık diyerek, uyanma zamanı çoktan geçmiş, yatıp kalkıp bu halkın sırtına semeri nerden nasıl vuracaklarını düşünüyorlar


Medyayı görebilmek için giriş yapınız
Medyayı görebilmek için giriş yapınız
  • Beğen
Tepkiler: Süller14

Demir bağ direği dikimi

Demir bağ direği dikeceğiz. Normalde bu direkler yere çakılıyor. 500 direk bu şekilde yorucu olur gibime geliyor. Direğin çakıldığı yerde taş çıkma ihtimali de var.

Matkapla toprağa ufak klavuz delik açıp direği bu şekilde dikmeyi planlıyorum. Dibine toprak veya beton doldururuz. Bu şekilde yapsak sorun olur mu?

Bağ fidanları bu sene dikildi tel çekmeyeceğiz. Seneye kadar direkler de sıkışır diye düşünüyorum.

Belarus mtz 80

Traktör hayırlı olsun..

Çift çekere çevirmek ne denli mümkün bilinmez. Keşke bunların Bolgar TK82 olan çift çeker olanlarından denk gelseydi yada Belarus mtz 552

Orjinal parçaları bulmak çok zor, zira motor mekanik olarak hiçbir traktör cinsine benzemiyor. Trakyada imkanı olanlar Bulgaristan dan parça tedarik ediyorlarmış. Buna rağmen Trakyada bile bitti sayılır bunlardan kullanılan kalmadı gibi.

Radyatör bulunuyor elbette, uydurulur, disk fren zor bence, olmadı eski tip kampana frene çevrilebilir..
teşekkürler.

Gümüşhane’de İpekböceği Yetiştiriciliği Yeniden Canlanıyor

Screenshot_6.png

Gümüşhane’de unutulmaya yüz tutmuş ipekböceği yetiştiriciliği, yeniden canlanması için atılan somut adımlarla destekleniyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirilen bu projede, Kozabirlik tarafından sağlanan 400 bin adet ipek böceği larvası, 20 üreticiye teslim edildi. Üreticiler, kozalar oluştuğunda kilogramla tartılarak ücretlerini alacaklarını belirtti.

Geçtiğimiz yıl Gaziantep’te Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen fuara katılan Bursa merkezli Almila Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi, pestil ve kömenin ham maddesi olan dut ağaçlarında ipek böceği yetiştiriciliğine başladı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün desteğiyle eğitim sürecini tamamlayan üreticilere ücretsiz olarak ipek böceği larvaları teslim edildi. Alım garantisiyle kadınlar ek gelir elde edecek ve Kozabirlik tarafından getirilen yaklaşık 400 bin adet ipek böceği larvası 20 üreticiye 20 paket halinde teslim edildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç’ın da katıldığı etkinlikte üreticilere teslim edilen larvaların bir ay sonunda kozalar oluşunca yeniden kilogramla tartılıp alınacağını ve ücretlerin Bakanlık tarafından yatırılabileceğini belirten Almila Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Ayşegül Öznur Parlak, teslim edilen her bir kutu larva ile bir asgari ücretin kazanılabileceğini ifade etti.

Gümüşhane’de ipek böcekliğinin geliştirilmesi ve sürekliliğin sağlanması için çaba gösterdiklerini belirten Parlak, bu işin devam etmesi için dut ağacı dikilmesi gerektiğini hatırlatarak bu hizmetleri vermeye devam edeceklerini ve destek olan bütün kurumlara teşekkür etti. Bu tür projeler, geleneksel zanaatları canlandırmak ve ekonomik sürdürülebilirliği artırmak için önemli

Same Traktör Fiyat Listesi | Mayıs 2024

🚜 Same Traktör’den Yeni Fiyat Listesi! 🌾

SDF Grubu’nun öncü markalarından Same Traktör, 2024 Mayıs ayı fiyat listesini yayınladı. Same Tratör tüm modellere zam yaptı. Geçtiğimiz ay kısmı bir zam yapan Same traktör bu ay ise tüm modellere %5 zam yaptı.

Dorado Natural 55lik yeni model eklendi.

🌟 Fiyat Güncellemeleri:


Frutteto3 Natural Serisi: başlangıç fiyatı %5 zamlanarak 988.968 TL`ye yükseldi.
Dorado TMR Serisi: Giriş fiyatı %5 zamlanarak 1.051.642 TL seviyesine çıktı.
Dorado Natural Serisi: 65 beygirlik 4 çeker modeli %zamlanarak 1.635.380 TL fiyatına yükseldi.
Argon Serisi: yaklaşık olarak %5 lik bir zam ile 1.019.303 TL’lik başlangıç fiyatına yükseldi.
Frutteto 105 Platform: 105 modeli %5 zak ile 2.155.135 TL’ye yükseldi.
🆕 Yeni Model model olan Explorer 105 TB Faz V` in yeni fiyatı ise %5 zam ile beraber 2.365.476 TL oldu.
🆕 Yeni Model model olan Explorer 95 Natural Faz V %5 zamla 2.377.237 TL ile satışa devam ediyor.

🔗 Bir önceki fiyat listesine buradan ulaşabilirsiniz.

1.png

2.png

3.png

4.png

5.png

6.png

7.png

8.png

9.png

10.png

11.png

12.png

13.png

14.png

Ayçiçeğinde İntervix ile hangi ilaçlar karışabilir?

Ayçiçeğinde İntervix ile Orisafem (Kanyaş ilacı) karıştırabilir miyiz?
Hatta gerektiğinde İntervix + Orisafem + Helga Super (Ayrık ilacı) karıştırıp atılabilir mi?
İntervix tarzı bir ilaç ile birlikte siz ne atıyorsunuz, yardımcı olursanız sevinirim.
Bu karışımlar ayçiçeğine zarar verir mi? Orisafemin sararttığını biliyorum.
intervix ile orisafemin karışmış halini adamanın sunbright diye ürünü var onu kullanabilirsiniz.

Filtrele