Japonlardan Türk Traktöre Teşekkür Ziyareti


İtalyan Fiat ile Koç Grubu'nun ortak girişimi Türk Traktör, Ankara'daki tesislerinde New Holland'ın Japonya'daki yetkili distribütörünü ağırladı. Ziyaret için Ankara'nın seçilmiş olmasında New Holland TD5000 serisinin Japonya'daki başarısı rol oynadı. 82 ila 95 beygir seçenekleri ile satılan bu seri, Türk Traktör'ün Ar-Ge merkezinde geliştirildi ve başlıca malzemelerin tamamı Türk Traktör'ün kontrolü altında üretildi.

New Holland HFT'nin CEO'su Hisa Shibamoto, çalışmalarından ötürü Türk Traktör ekibine teşekkür ederek, 'TD5000 serisinin Japonya'daki başarısı sayesinde, zorlu rekabete karşın Pazar payımızı koruyabildik. Burada bulunmak bizim için harika bir fırsat, zira burası başarımızda önemli bir payı olan TD5000 traktörlerinin üretildiği ve monte edildiği tesis. Türk Traktör çalışanlarının işlerine verdiği önem ve gösterdikleri özen bizi çok etkiledi. Sektördeki tüm üreticilerin ürün kalitesini planlarken ürünü kullanacak olan müşterinin bakış açısını dikkate almaya teşvik ediyoruz.' dedi.

Ankara ziyareti sırasında görüşülen bir diğer konu da, Türkiye'de üretilen ve 55 ila 75 beygir gücü seçenekleri ile satılacak olan yeni traktör modelinin 2011 senesinde CNH dağıtım ağına sunulacak olmasıydı. Temmuz 2010'da duyurusu yapılan bu yeni model, esas olarak çiftçilikle hobi düzeyinde uğraşan kitleyi hedef alacak. Bu ürünlerin Japonya'da da belli bir kesime hitap etmesi öngörülüyor.

Türk Traktör, 2009 senesinde üretiminin neredeyse yarısını 60'dan fazla ülkeye ihraç etti.
 

Benzer Konular