ağlarsa anam ağlar boşa demişler insanın içi yanar okuyuncu

2008 yılında eşinin tayininin çıkması nedeniyle geldiği Adana’da, 15 gün sonra askerde şehit düşen oğlunu toprağa veren Tülay Emer, emekli olan eşinin 27 yıl yaşadıkları İstanbul’a geri dönmesine rağmen oğlundan uzak kalmamak için Adana’dan ayrılamıyor.

Erzincan’ın Kemah ilçesinde 2008 yılında teröristler tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Abdullah Aydın Emer’in annesi Tülay Emer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul’un Pendik ilçesinde yaşarken 2008 yılında eşi İsmail’in Adana’ya tayinin çıktığını anlattı.

Emer, aynı yıl Kocaeli Üniversitesi İşletme Fakültesi 1. sınıf öğrencisi olan oğlu Abdullah Aydın Emer’in kendi isteğiyle eğitimini yarıda bırakarak askere gittiğini anlattı.

Kocasının Adana’da Türk Telekom Yüreğir İşletme Müdürlüğünde göreve başlamasından 15 gün sonra oğlunun şehit haberini aldıklarını anlatan Emer, 'O an dünyam yıkıldı. Daha bir kaç gün önce kendisiyle telefonda görüşmüştük. Oğlum askerliği çok seviyordu. Sanki asker olarak doğmuştu. Telefondaki son görüşmemizde ona Adana’daki adresimizi verdik, birliğine bildirsin istedik.

Adana’daki evini göremeden şehit haberi geldi' diye konuştu.

Emer, daha yeni yeni alışmaya çalıştıkları kentte, şehit düşen oğullarını törenle toprağa verdiklerini belirtti.

Eşinin 1,5 yıl sonra emekli olduğunu ve 2009’un sonlarına doğru kentten ayrılarak İstanbul’a gittiğini anlatan Emer, 'Önce benim de gelmemi istedi.

İstanbul’a bir kaç gün gittim ama oğlumu yalnız bırakmış gibi hissettim, ondan ayrı kalmaya dayanamadım. Adana’ya geri döndüm' dedi.





639524.jpg
 

Benzer Konular