Bu ırkın ülkeye adapte edilmiş hali bandırma koyunudur. Bandırmadaki hara da kıvırcıklarla siyah başlı alman et koyunu melezlendi geriye dönük melezlemeyle %85 siyah başlı alman et merinosu olan hayvanlar oluşturuldu. Çıkan ırka da Bandırma Koyunu yada Bandırma Merinosu denildi. Bizim buralarda da koyunları koçlarken kullanılır kuzuları iyi gelişir bende bi kuzulamada kullandım merinostan daha iyi yani 100 kuzuda 150 kilo fazla çıkmıştı et o kesimde tabi farklı etkenlerde olabilir ama minimumdur diğer etkenler aynı yemi yediler aynı mevsimde oldular sonuçta. Ama maddiyata gelirsek çok pahalılar her yıl satım yapar bandırmadaki işletme bizim burda 14 milyara koç alanlar oldu. Çok çok pahalılar. Denk getirebilirsen koç alıp ikizliği yüksek sütü bol daha ufak yapılı bir ırka Bandırma Koçu salınırsa maximum kar alınır. Saf olarak bunların beslenmesini ben tavsiye etmem ilk alımları çok yüksek koyun başına alınan kuzu sayısı tahirovaya sönmeze sakız kırmalarına göre çok düşük ayrıcı süt yok yani 60-70 günden sonra merinoslar soğulur 15-20 güne tamamen biter gider. Ayrıca iri koyunlar beslemek problem daha maliyetli. Koyun alım fiyatları çok yüksek onu alacağına 1,5-2 tahirova alırsın.