Ekim yatagi son asamada diyebiliriz.genelde son asamada merdaneli cizel cekerler burda ama otlari kaçırıyor. Bende tiller dusunuyorum.yinede fikir danismakta fayda gorurum herdaim
Sulu tarim yapiyoruz.ne gibi farklılık meselaKuru yada sulu ekimlerde farklılık olur
Maksat bilinçlenelim
Kuruda çizel
İle anız bozulur toprak nemi bizim için altın değerinde ardından tiller veya kaz ayağı yahut goble dicaro ardından tiller çekilerek tohum yatağı hazırlanır Mibzer ile ekim yapılır ardından da merdane çekilerek tohumun nemle teması sağlanır çimlenme erken olur
Suluda da daha farklı yöntem uygulanır
ziraat müh .
4 yılda bir patlatma çekilirSulu tarim yapiyoruz.ne gibi farklılık mesela
Devir ekonomi devri hem tarla trafiğini hem de ekipman masrafını azaltın rotovatör kullanın
İsterseniz aniz bozarsiniz
İsterseniz de merdane kombini ile tek seferde tohum yatağı hazirlarsiniz
Devir ekonomi devri hem tarla trafiğini hem de ekipman masrafını azaltın rotovatör kullanın
İsterseniz aniz bozarsiniz
İsterseniz de merdane kombini ile tek seferde tohum yatağı hazirlarsiniz
Biz yazın 2. Ürün fiğ ekmek için hazırlıyoruzbuğday anzı için güzün senin dediğin olabilir ama bizim taban arazilerde pullukla sürüm yapmadan olmuyor
eğimli arazide uzun dayanmaz kullanışi değil
Hocam arazi sulu bile olsa yine 40-60cm patlatma (çizel) çok daha mantıklı değil mi ? Su ne kadar derine inerse o kadar çok organik madde ile buluşur böylece canlılık başlatır buda bize verim olarak döner diye düşünüyorum. Bide diğer bi konu Avrupa da çoğu ülke çiftçileri anız kultüvatörü kullanıyorlar. Anızı 25cm derinlikte işliyorlar ve öylece bırakıyorlar ondan sonra derin işleme adını bi şey olmuyor. Tabi bunu yapmak için biraz yüksek beygir gücüne sahip traktörler gerekiyor yanılmıyorsam.4 yılda bir patlatma çekilir
Anız derin sürüm pulukla
Tohum yatağı tiller kaz ayağı yada rotorvatör isteğine göre tarlanı koşullarına uygun ekipman ile hazırlanır ekimden önce gübre atılıp merdane çekilir ekim yapılır tekrar merdane çekilir
Hocam arazi sulu bile olsa yine 40-60cm patlatma (çizel) çok daha mantıklı değil mi ? Su ne kadar derine inerse o kadar çok organik madde ile buluşur böylece canlılık başlatır buda bize verim olarak döner diye düşünüyorum. Bide diğer bi konu Avrupa da çoğu ülke çiftçileri anız kultüvatörü kullanıyorlar. Anızı 25cm derinlikte işliyorlar ve öylece bırakıyorlar ondan sonra derin işleme adını bi şey olmuyor. Tabi bunu yapmak için biraz yüksek beygir gücüne sahip traktörler gerekiyor yanılmıyorsam.
hayırlı olsun 11 cızel caseye bıraz buyuk gibi