Bakan Vahit Kirişci: "Mazot, gübre, ilaç ve tohumda üreticiyi mağdur etmemek için büyük gayret gösterdik"


📌 Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, çeşitli ziyaretler kapsamında gittiği Niğde'de ilin tarım ve orman sektör temsilcileriyle bir araya geldi.


✅ "Göreve geldikten sonra gıda güvenliği milli güvenlik meselesidir diyerek bunun manşet yapılmasını, vatandaşlarımızın buna dikkat kesilmesini sağlamaya çalıştık. Hakikaten gıdanın stratejik olduğunu bizim gibi meslek insanlarının dışındakilere de yeterince hissettirdiği kanaatindeyiz. Bugün Bakan Yardımcımız Ebubekir Bey gelirken, İngiltere'de ayçiçek yağına 5 litreyle bir kısıtlama getirildiği bilgisini paylaştı. Ülkenin adı İngiltere, savaş yok, çatışma yok, herhangi bir şey yok ama ayçiçek yağına 5 litreyle bir kısıtlama getirme ihtiyacı hissediyor. Türkiye'nin 85, İngiltere'nin ise 55 milyona yakın nüfusu var"

✅ "Savaş ve salgın nedeniyle yaşanan sıkıntılara karşı önlem alındı. Almış olduğumuz daha önceki önlemler ve tedbirler sayesinde, tedarik merkezlerini çeşitlendirmedeki çalışmalarımız neticesinde şu anda kimse kalkıp da bu ülkede 'şu yok bu yok' diyemez. Spekülatörler yok mu? Var ama bu ürünlerin hepsi var. Hepsi bulunuyor."

⭐ "Mazot, gübre, ilaç, tohum ve tohumluk gibi girdilerin önemli bir bölümü ithal ediliyor ve dövize bağlı olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak buna göre çözüm üretmek durumunda kalıyoruz. Bu çözümde şu ana kadar üreticileri mağdur etmemek için büyük gayret gösterdik, bundan sonra da bu gayreti en üst düzeyde devam ettireceğiz."

✅ "Niğde
programımız çerçevesinde, üreticilerimize ekilmeyen alanlarımızın tohumla buluşması adına, mesela yüzde 75 bizim desteklediğimiz fasulye tohumluklarını dağıttık. Eminim bir numara olan Niğde, fasulye üretimi konusunda bu koltuğunu daha da perçinleyecek, pekiştirecektir. Mevcut tarımla ilgili desteklemelerimize ilişkin bu konularda samimi olarak bunu kritik eden, pek çok bu işi bilen insanlarımız var, vatandaşlarımız var, üreticilerimiz var. Buradaki temel eksikliğin örneğin bu destekler sayıca çok ve bölük pörçük, bizim de çok fark edemediğimiz bir boyutta gibi değerlendirmeler var. Veya bu desteklemeleri alırken bürokratik birtakım şeylerle karşılaşıyoruz, araziler parçalı, miras yoluyla bende olan, olmayan, kardeşlerimle anlaşabildiğim, uzlaşabildiğim yerler var gibi değerlendirmeler var, bu tür bürokratik zorlukların olduğunu ifade ederler" dedi.

AA-20220424-27666143-27666142-TARIM_VE_ORMAN_BAKANI_KIRISCI_NIGDEDE_SEKTOR_TEMSILCILERIYLE_BIR_ARAYA_GELDI.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
⭐ "Mazot, gübre, ilaç, tohum ve tohumluk gibi girdilerin önemli bir bölümü ithal ediliyor ve dövize bağlı olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak buna göre çözüm üretmek durumunda kalıyoruz. Bu çözümde şu ana kadar üreticileri mağdur etmemek için büyük gayret gösterdik, bundan sonra da bu gayreti en üst düzeyde devam ettireceğiz."

Evet çok doğru bir söz demişsiniz... Bizi böyle desteklemeye devam edin.

2705.png
Geçen sene 95 tl ye aldığım 26 gübreyi 275 tl ye aldık.

Geçen sene= 95*20= 1900 tl
Bu Sene = 275*20= 5500 tl (Şu an alsam 7000-7500 tl)

2705.png
Geçen sene bu zaman da 450 tl ye dolan traktörün deposu bugün 1500 tl ye doluyor.

2705.png
Bana mazot ve gübre desteği için ödenen destekleme 538 tl.
 

Resimler ve ekler

  • mmm.png
    mmm.png
    42.8 KB · Görüntüleme: 38
İşlerine gelince nerde kötü örnek varsa onu sunarlar, iyi örnekleri hiç konuşmazlar. Muhitimdeki marketlerde ayçiçek yağını istediğim kadar alamam, sınır var diye uyarılar asmışlar. Neyse, zaten biz bakanlıkmış, ziraat odalarıymış, tmo imiş, tüik imiş, böyle yalancı, ikiyüzlü ve kukla devlet kurum ve kuruluşlarını kaale almıyoruz.
Yapmamız gereken sıradan vatandaşlara işin gerçek yüzünü anlatmaktır.
 
Bakın ekonomide tarım sektörünün küçülmesi ne demektir, bunu kısaca izah etmek gerekirki boşa açıklamalarla günlerin ayların yılların geçtiğini görebilelim.

Bu konuda yeteri kadar haber basında çıktı zaten takip edenler bilir, bir defa daha aşağıya bikaç haber örneği attım.

Tarım sektörünün küçülmesi ne demektir, üretmek yerine ithalatı destekleyen politikalar uygularsanız, çiftçinizede dünyanın en pahalı girdilerinide kullandırırsanız üretim artmaz ve tarım küçülür, küçülmenin kısa tarifi bu.

Demekki gayret ederseniz küçülme olabilir, küçülme olması için neye gayret edeceksiniz? ithalatı desteklemeye gayret edeceksiniz, dünyanın en pahalı girdilerini kullandıramaya gayret edeceksiniz, işte küçülmenin formülü, bunları ne kadar gayretli yaparsanız küçülme o kadar garanti yani.



1650530399183-png.69343

1650530485629-png.69344


1650530737886-png.69346
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin

Benzer Konular