bilindiği gibi otlakları/meraları bulunan ülkelerde (avustralya, sili, brezilya, uruguay, bazı avrupa ülkeleri, kuzey amerika, kanada) et ırkı ineklerin, danaların, düvelerin büyütülmesi (300-450 kg, 325-450 kg,350-540 kg) meralarda yapılır.
türkiye de ise, sığır beslemek yemlemeye dayanır, fabrika yemi ile tahıllar çoklukla kullanılır?
meraya dayalı üretim yapılan ülkelerde besi danalarının ve düvelerinin büyütülmesi (450-550 kg), 0,8-0,9-1,0 kg günlük ağırlık artışları ile olur.
türkiye de benzer bir büyütme, kaba yemlerle (mısır silajı, yonca, saman) yapılabilir. besi yemi, tahıl kullanmadan.
bunun, hayvancılık siyasetinin bu yönde olması, desteklenmesi gerekir.
450-550 kg danaların 600-700 kg ağırlıklara kadar yemlenmesinde (besicilik) tahıllar kullanılır.
bu konuda besicilerin görüşleri?
türkiye de ise, sığır beslemek yemlemeye dayanır, fabrika yemi ile tahıllar çoklukla kullanılır?
meraya dayalı üretim yapılan ülkelerde besi danalarının ve düvelerinin büyütülmesi (450-550 kg), 0,8-0,9-1,0 kg günlük ağırlık artışları ile olur.
türkiye de benzer bir büyütme, kaba yemlerle (mısır silajı, yonca, saman) yapılabilir. besi yemi, tahıl kullanmadan.
bunun, hayvancılık siyasetinin bu yönde olması, desteklenmesi gerekir.
450-550 kg danaların 600-700 kg ağırlıklara kadar yemlenmesinde (besicilik) tahıllar kullanılır.
bu konuda besicilerin görüşleri?