Çalışmayan eşini SGK'lı gösteren kocaya ceza yok

18.12.2014 - 10:08 | Son Güncelleme: 18.12.2014-12:41

Milliyet.com.tr »
Ekonomi »
Haber


Çalışmayan eşini SGK ' lı gösteren kocaya ceza yok
Yargıtay ' ın bu kararı, binlerce kişi için emsal oluşturacağı düşünülüyor.

Balıkesir Bandırma ' da, fiilen çalışmayan eşi Çiğdem A. ' yı kendi şirketinde çalışıyor gibi gösterip SGK ' lı yapan Cihan A. hakkında kamu kurumunu dolandırmak suçlamasıyla dava açıldı. Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi ' ndeki davada Cihan A. 'Eşimden sekreterlik hizmeti alıyorum' savunması yaptı, mahkeme ' dolandıncılık suçunun ' oluşmadığını belirterek beraat kararı verdi.

' ZARAR YOKSA DOLANDIRICILIK DA YOK '

Kararın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 15. Ceza Dairesi, dolandırıcılık suçunun oluşması için SGK ' nın zarara uğratılması gerektiğine dikkat çekti ve 'Zarar yoksa dolandıncılık da yok' diyerek beraat kararını onadı. Cihan A. ' nın eşinden sekretarya hizmeti aldığına dair SGK ' ya bildirimde bulunduğu ve bu şekilde kamu kurumunun zarara uğranmadığının tespit edildiği belirtilen Yargıtay kararının, benzer durumdaki binlerce kişi için emsal oluşturacağı düşünülüyor.

'KARAR DOĞRU'

Sosya Güvenlik Müşaviri Ahmet Ağar:

'Bu karar doğru bir karar. Çünkü işveren ' bu işçiyi çalıştırıyorum ' diyorsa ve sigortasını kuruma ödüyorsa, ister az çalışsın ister çok çalışsın burada SGK ' nın kaybı sözkonusu değil'

(Habertürk)
 

Benzer Konular