FIAT 65-46 DT VE ESMAK MİBZER İLE NOHUT EKİYORUZ 2010...!!!

Ynt: FIAT 65-46 DT VE ESMAK MİBZER İLE NOHUT EKİYORUZ 2010...!!!

doganbey1 link=topic=31333.msg284269#msg284269 date=1278663233' Alıntı:
eline sağlık valla her zaman ki gibi sende is te bitmiyor paylaşımda:D bu nohuttan kazancın nedir? dekardan kaç para kazanıyorsun?

Bizde çeşit bol olunca işte hep var. Nohut dönüme senesine göre 150-300 kg veriyor. Toptan ve prekande fiyatları 3-5 TL arası değişiyor. 200 kg çıkarırsan 5 TL ' den prekande satarsan 1000 TL alıyorsun. Gayet kazançlı ve masrafıda az. Ama biraz işçilik istiyor. Tarladan sökülmesi veya biçilmesi, biçerdöver ile dövülmesi, numaralandırılması ve temizlenip paketlenmesi gibi işleri var. Biz bu nohut işini senelerdir yaptığımız için profesyonelleştik diyebiliriz. Bizim burada ekenler tohumu ve gerekli bilgileri bizden temin ederler. Köyümüzde bizden görüp ekenlerde var. Civar köy ve beldelerden de gelip her sene tohum alıp ekenler var. Yani işin kazancı güzel. Yalnız biraz uğraşmak ve pazar oluşturmak lâzım...;)
 
Ynt: FIAT 65-46 DT VE ESMAK MİBZER İLE NOHUT EKİYORUZ 2010...!!!

valla uğraştığın zaman her işten paranı alırsın dediğin gibi pazar da oluşturmak lazım bilgiler için teşekkür ederim sağolasın
 
Ynt: FIAT 65-46 DT VE ESMAK MİBZER İLE NOHUT EKİYORUZ 2010...!!!

Yorumlar için sağolun arkadaşlar...;)



İspanyol 98 Beyaz...



25 Dönüm kadar ektik. Fakat biraz daha ekecek yer var. Ekmeden önce gübre ve ot ilacı atıp yeri bozuyorsun. Sonra bu mibzerle mantar ilacınla nohutu karıştırıp ekiyorsun. Çıktıktan sonra normal gübresini atıyorsun. Birde biz artı olarak organik gübre atıyoruz. Verimi çok etkiliyor. Baş boy oranını %90 ' a kadar çıkarıyor. Çiçekten önce ve sonrasında iki defa organik gübre atıyoruz. Kuruyuncada nohutun yükseklik durumuna göre yandan bıçaklı çayır biçme ile yada işçiye yoldurarak nohutları hafif yeşilken deste yapıyoruz. Nohutlar bir hafta kadar tarlada kuruyor. Ondan sonra desteleri namlu yapıyoruz. Biçerdöver ilede namluların tarlada hasatını gerçekleştiriyoruz. Eve getirip birkaç gün römorkta beklektikten sonra nohut sellektörü ile temizleyip numaralandırıyoruz. Ondan sonra paketlenip satışa hazır oluyorlar.



12 Kg kadar attık.



Bu mibzer sadece fasulye ve nohut ekmek için tasarlanmış. Eski tip trakya yapısı mibzerler ile tohum atma sistemi benzer. Fakat ayak aralıkları filan pek uymaz.
Selamun aleyküm organik gübre olarak ne kullanıyorsunuz..
 
Ynt: FIAT 65-46 DT VE ESMAK MİBZER İLE NOHUT EKİYORUZ 2010...!!!

Yorumlar için sağolun arkadaşlar...;)



İspanyol 98 Beyaz...



25 Dönüm kadar ektik. Fakat biraz daha ekecek yer var. Ekmeden önce gübre ve ot ilacı atıp yeri bozuyorsun. Sonra bu mibzerle mantar ilacınla nohutu karıştırıp ekiyorsun. Çıktıktan sonra normal gübresini atıyorsun. Birde biz artı olarak organik gübre atıyoruz. Verimi çok etkiliyor. Baş boy oranını %90 ' a kadar çıkarıyor. Çiçekten önce ve sonrasında iki defa organik gübre atıyoruz. Kuruyuncada nohutun yükseklik durumuna göre yandan bıçaklı çayır biçme ile yada işçiye yoldurarak nohutları hafif yeşilken deste yapıyoruz. Nohutlar bir hafta kadar tarlada kuruyor. Ondan sonra desteleri namlu yapıyoruz. Biçerdöver ilede namluların tarlada hasatını gerçekleştiriyoruz. Eve getirip birkaç gün römorkta beklektikten sonra nohut sellektörü ile temizleyip numaralandırıyoruz. Ondan sonra paketlenip satışa hazır oluyorlar.



12 Kg kadar attık.



Bu mibzer sadece fasulye ve nohut ekmek için tasarlanmış. Eski tip trakya yapısı mibzerler ile tohum atma sistemi benzer. Fakat ayak aralıkları filan pek uymaz.
Selamun aleyküm organik gübre olarak ne kullanıyorsunuz.
 

Benzer Konular